Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ziekenhuistarieven onbekend bij ziekenhuis

ZorgKiezer.nl onderzocht wat een glaucoommeting kost bij de verschillende ziekenhuizen. Meerdere ziekenhuizen hadden grote moeite met het vertellen wat de behandeling kost of hadden geen tarief beschikbaar. Dit is opvallend, want de eerste kosten betaal je als patiënt zelf, dus het kan lonen om ziekenhuistarieven te vergelijken.

Met de invoering van het eigen risico bij de zorgverzekering, komt een flink deel van de kosten voor eigen rekening. Het kan voordeel opleveren om op de hoogte te zijn van wat een behandeling per ziekenhuis kost. In samenwerking met Kassa heeft ZorgKiezer.nl ziekenhuizen opgebeld om inzicht te krijgen in de verschillende tarieven. In eerste instantie kan slechts 10% van de ziekenhuizen een tarief of een richtprijs geven. Opvallend is dat er verschillende ziekenhuizen zijn die richting het einde van het jaar nog geen tarieven beschikbaar hebben voor 2015.

Bekijk het hele item over ziekenhuistarieven bij Kassa hieronder terug.

Wil je meer informatie over de ziekenhuistarieven en het onderzoek van ZorgKiezer.nl? Download onze factsheet. Bekijk ook ons eerdere onderzoek naar de ziekenhuistarieven en het openbaar maken hiervan. Wil jij ook duidelijk hebben hoeveel een behandeling kost? Onderteken de petitie: Ziekenhuis, maak je tarieven openbaar!

Laatste update op 16 november 2015 – 12:39 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344