Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraar Care4Life vergoedt euthanasie en abortus niet

Waar verzekeraar ProLife besloot om euthanasie, transgenderzorg, IVF en abortus weer in het basispakket op te nemen, ziet Care4Life een kans. Deze nieuwe zorgverzekeraar vergoedt zaken zoals euthanasie en abortus niet. Daarmee speelt Care4Life in op de behoefte die er leeft onder de gereformeerde gemeenschap in Nederland. Onder deze groep liggen zaken zoals abortus nog altijd gevoelig. Een verzekeraar zoals Care4Life roept bij de seculiere groep veel weerstand op. Gereformeerden voelen zich juist serieus genomen door deze verzekeraar. Wat is het verhaal achter deze zorgverzekeraar en vanaf wanneer kun je je verzekeren bij Care4Life?

Care4Life start in januari 2023

Vanaf 1 januari kun je een zorgverzekering afsluiten bij christelijke zorgverzekeraar Care4Life. Dit is een nieuw label van verzekeraar Aevitae. Gereformeerden uit de Neder-Betuwe en omstreken konden bij Aevitae al kiezen voor de Bewust Verzekerdpolis. Care4Life biedt ook aanvullende verzekeringen aan. Bovendien sluit deze verzekeraar contracten af met christelijke zorgverleners. Care4Life zal twee verschillende polissen aan gaan bieden: Bewust Verzekerd Natura en Bewust Verzekerd Restitutie. Bij beide polissen worden er geen behandelingen vergoed die een leven beëindigen of ingrijpend veranderen.

Het gaat dan om:

  • Abortus in een ziekenhuis (dit wordt alleen vergoedt als het leven van de moeder in gevaar is).
  • Genetische onderzoeken zoals de NIPT, de nekplooimeting en de vlokkentest.
  • Euthanasie
  • IVF (in-vitrofertilisatie) waarbij er restembryo’s zijn, of IVF waarbij er geslachtscellen worden gebruikt die niet van de wettelijke partner afkomstig zijn.
  • Kunstmatige inseminatie
  • Hormoonbehandelingen of operaties voor een geslachtsverandering, behalve als iemand is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken (tweeslachtigheid)
  • Voor de Bewust Verzekerd polissen van Care4Life zijn er afspraken gemaakt over christelijke zorg.

Care4Life biedt ook een reguliere verzekering

Slim is dat de verzekeraar Care4Life ook een reguliere verzekering aanbiedt. Wie zich niet prettig voelt bij het feit dat bepaalde behandelingen niet vergoed worden, kan dus een christelijke verzekering afsluiten waarbij behandelingen zoals genetische onderzoeken en abortus vergoed worden. Wel zijn er ook voor de reguliere verzekering van Care4Life afspraken gemaakt met zorgverleners die christelijke normen en waarden uitdragen.

Care4Life komt ook met een collectiviteitsverzekering

Care4Life biedt ook een collectiviteitsverzekering voor verenigingen, bedrijven en instellingen. Deze collectieve verzekering neemt net als de Bewust Verzekerd polis, het leven als uitgangspunt. Dat betekent dat zaken zoals abortus en euthanasie niet vergoed worden voor een groep mensen. Hoogstwaarschijnlijk zullen alleen zeer gelovige organisaties deze verzekering afnemen. Een collectiviteitsverzekering met een zeer christelijke visie past alleen in een groep gelijkgestemden.

Over de naam Care4Life

Tussen namen zoals Ditzo, Menzis, Hema, VGZ en De Friesland vallen Engelstalige namen zoals Care4Life en Pro Life op. Pro Life is afkomstig van de Pro-life beweging die in diverse westerse landen actief is. De verzekeraar Pro Life neemt abortus vanaf 2023 weer op in het basispakket. Een aantal gelovigen kan zich hier niet in vinden. Care4Life vult dit gat op met een verzekering die in de visie van deze groep mensen past. Verzekeraars zoals Care4Life spelen in op een groep (jonge), zelfbewuste en serieuze christenen. Deze jonge mensen zijn goed op de hoogte en veel bezig met hun geloof. Care4Life spreekt deze jonge gereformeerden wellicht aan. De naam zal waarschijnlijk ook een groep oudere gelovigen aanspreken die een verzekeraar zoeken met dezelfde normen en waarden als zij.

Weerstand tegen het niet vergoeden van bepaalde behandelingen

Tegen het feit dat Care4Life geen zaken zoals abortus, IVF en euthanasie vergoedt, is ook weerstand. Nu abortus in Amerika in een aantal staten verboden is, is het een gevoelig onderwerp. Een zorgverzekeraar die bepaalde behandelingen niet vergoedt voelt voor een aantal mensen niet vrij. Soms roept het regelrechte boosheid op onder niet-gelovigen. Zij vinden de visie van Care4Life een stap terug in de tijd.

Anderzijds is het mogen kiezen voor een verzekeraar die jouw normen en waarden uitdraagt een vorm van vrijheid die we in Nederland hebben. Een relatief kleine gemeenschap voelt zich prettig bij een verzekering die volledig aansluit bij hun geloof en behoeftes. Je zou kunnen zeggen dat deze groep op een heel andere manier dan seculiere mensen, gebruik maakt van de vrijheid van godsdienst en meningsuiting.

Reactie op “Zorgverzekeraar Care4Life vergoedt euthanasie en abortus niet

  1. Goedemiddag,

    Vorig jaar werd me nog meegedeeld dat abortus onder de basisverzekering valt en ook door jullie ‘gewoon’ vergoed wordt. De code die hiervoor gebruikt wordt, is bovendien niet expliciet tot een abortus te herleiden, heb ik begrepen
    Hoe kunt u nu abortus (en andere zaken) wel uitsluiten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344