ZorgKiezer.nl

Huisarts en zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

De huisarts wordt betaald door de zorgverzekering, dit gebeurt vanuit de basisverzekering. Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om in ieder geval een basis zorgverzekering te hebben. Als je onder de 18 jaar bent, ben je gratis mee verzekerd bij de ouders. 

Alle bezoeken aan de huisarts worden gedekt door de basisverzekering. Het maakt dus niet uit hoe vaak je per jaar naar de huisarts gaat. Ook medische handelingen die een huisarts verricht worden vergoed door de zorgverzekering. Verwijst de huisarts je door naar een andere zorgverlener, dan kan het zijn dat je eigen risico moet betalen voor de behandeling. Is het eigen risico al verbruikt, dan betaalt de zorgverzekering alles. De dekking van de basis zorgverzekering is overal hetzelfde, maar de tarieven kunnen flink verschillen. Zorgverzekering vergelijken helpt bij het vinden van de goedkoopste zorgverzekering.

In sommige gevallen moet er een eigen bijdrage betaald worden. Dit verschilt per behandeling. Deze bijdrage wordt eerst betaald en het resterende bedrag komt dan in aanmerking voor het verplichte eigen risico. Er geldt geen eigen bijdrage voor een bezoek aan de huisarts. 

Lees meer over: Huisartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd