ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Kan ik bij elke huisarts terecht?

Door: - Leestijd: 1 minuut

Iedereen kan naar de huisarts en met een basis zorgverzekering hoef je niets te betalen voor een bezoekje aan de huisarts. Wat gebeurt er als je van zorgverzekering veranderd of als je verhuist, kan je dan naar elke huisarts?

In de meeste gevallen kun je bij het overstappen van zorgverzekering gewoon bij je huidige huisarts blijven zitten. Kies je voor een zorgverzekering met een natura polis, dan heb je de keuze uit de huisartsen die een contract hebben met jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars hebben in principe met 90 procent van alle huisartsen een contract en dit betekent dat je bij jouw eigen huisarts kan blijven zitten. Heb jij nou net een huisarts die geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan kan het zijn dat je niet alle zorgkosten kunt claimen bij de zorgverzekeraar. 

De restitutie polis is een zorgverzekeringsvorm waarbij je zelf mag kiezen voor een huisarts, de huidige of een ander is geen probleem. Eens per jaar kan je de zorgverzekering wijzigen, de huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders kan helpen bij de keuze voor een andere zorgverzekering. 

Als je verhuist heb je vaak een andere huisarts nodig. Naar een andere huisarts gaan is geen probleem, maar het kan voorkomen dat de nieuwe huisarts jou weigert. Dit kan gebeuren als de praktijk vol is of als je te ver weg woont van de huisartsenpraktijk. Verhuis je naar een andere huisarts, laat dit dan weten aan je zorgverzekeraar en jouw oude huisarts. 

Zorgverzekering vergelijken

Wil je gaan overstappen van zorgverzekering? Dan is het handig om alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan eenvoudig met onze ZorgVergelijker. Heb je een vraag over de zorgverzekering 2018 of wil je hulp bij het overstappen? Ons serviceteam is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Lees meer over: Huisartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd