ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Borstvergroting vergoeding

Door: - Leestijd: 1 minuut

Ben je van plan om een borstvergroting te laten doen? Er is een kans dat dit vergoed wordt door je zorgverzekering. Het valt alleen onder de basisverzekering als je een medische indicatie hebt. In het geval van plastische chirurgie kan het eventueel vergoed worden door een aanvullende verzekering. Bij elke zorgverzekeraar gelden er andere voorwaarden voor de vergoeding. 

Basisverzekering

Als je een medische indicatie hebt wordt de borstvergroting vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld na amputatie van (een van je) borsten als gevolg van borstkanker. Psychisch of sociaal lijden valt niet onder medische indicaties.

Aanvullende verzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een borstvergroting in hun aanvullende verzekering. Als dit medisch noodzakelijk is wordt het vaak 100% vergoedt. Als het niet-medisch noodzakelijk is zijn er aanvullende voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Neem even contact op met je zorgverzekeraar om te zien wat de voorwaarden en vergoedingen zijn bij jouw zorgverzekering. 

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij weten welke zorgverzekering een borstvergroting vergoed? Start dan met zorgverzekering vergelijken op ZorgKiezer.nl. Bij ons kun je onafhankelijk alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen en hiermee jaarlijks veel geld besparen. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over bepaalde vergoedingen of over de zorgverzekering 2018? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd