ZorgKiezer

Osteopathie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Osteopathie gaat uit van de samenhang van 3 systemen: het bewegingsapparaat, de organen en de schedel. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en deze wordt behandeld. Voor een behandeling osteopathie wordt er alleen gebruik gemaakt van de handen.

Kiezen van een osteopaat

Het is belangrijk om te weten of de osteopaat is aangesloten bij het Nederlands Register voor osteopaten (NRO). Als de osteopaat niet is aangesloten, kom je niet in aanmerking voor de vergoedingen uit je aanvullend pakket.

Vergoeding door zorgverzekering 

Om een vergoeding te kunnen krijgen van je zorgverzekeraar voor de behandelingen osteopathie, heb je een aanvullend pakket nodig. Er is geen sprake van het gebruik van je eigen risico, omdat het niet onder de basisverzekering valt.

Zorgverzekeringen met osteopathie vergoeding

Hieronder een selectie uit zorgverzekeringen, af te sluiten via ZorgKiezer.nl, met een brede vergoeding voor osteopathie. Voor deze verzekeringen word je direct geaccepteerd.

 • Unive Aanvullend Best - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 800,- p.jr. voor € 131,25
 • VGZ Aanvullend Best - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 800,- p.jr. voor € 134,66 (Extra ZorgKiezer.nl korting)
 • OHRA Uitgebreid - 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 750,- p.jr. voor € 142,74 (Extra ZorgKiezer.nl korting)

Wil je een verzekering met een hogere vergoeding, waarbij je ook direct geaccepteerd wordt, dan is deze verzekering ook interessant:

 • Delta Lloyd Comfort - 100%, max. € 50,- per dag, max.€ 1.000,- p.jr. voor € 165,30 (Extra ZorgKiezer.nl korting)

Top 3 verzekeringen met een lagere dekking

 • Unive Aanvullend Goed - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 300,- p.jr. voor € 107,70
 • VGZ Aanvullend Goed - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 300,- p.jr. voor € 111,44 (Extra ZorgKiezer.nl korting)
 • Ziezo Aanvullend 2 - 100%, max. € 40,- per dag, max.€ 250,- p.jr. voor € 114,20 

Ook interessant: Anderzorg heeft een aanvullende verzekering Anderzorg Aanvullend Extra waar 80% per behandeling wordt vergoed tot max. 400 p.jr. voor € 116,95.

Polisvoorwaarden

Kijk voor het volledige overzicht van aanvullende pakketten met een vergoeding voor osteopathie op ons vergoedingenoverzicht. Kijk voor de aanvullende voorwaarden bij de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze. De maximale vergoeding in de polisvoorwaarden geldt vaak voor alle alternatieve geneeswijzen samen. Maak je gebruik van bijvoorbeeld een acupuncturist en je gaat ook naar een osteopaat, dan worden de tarieven van deze behandelingen samen opgeteld. Dit wordt dan verrekend met de maximale vergoeding in jouw pakket.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij graag behandeld worden door een osteopaat? Ga dan naar onze Zorgvergelijker, geef aan dat je verzekerd wilt zijn voor alternatieve geneeswijzen en kies de meeste geschikte zorgverzekering voor 2018 voor jou en stap gratis over.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd