ZorgKiezer

Overstappen Zorgverzekeraar 2021

Door: - Leestijd: 2 minuten

Overstappen van zorgverzekeraar voor 2021? Wanneer je niet tevreden bent met je huidige zorgverzekeraar kun je op op ZorgKiezer eenvoudig overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Om verschillende redenen kun je niet blij zijn met de verzekering die je nu hebt. De service kan niet naar je zin zijn, de zorgpremie kan hoger zijn dan bij andere verzekeraars of de vergoedingen sluiten niet aan bij je zorgbehoefte. Allemaal redenen om in 2021 over te stappen op ZorgKiezer.

Bespaar met overstappen

Waarom overstappen van zorgverzekeraar handig? Overstappen van zorgverzekering loont. Met onze ZorgVergelijker kun je op een heldere manier de verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Welke zorg denk je nodig te gaan hebben of wil je alleen een basisverzekering? Vind de goedkoopste zorgverzekering in onze top 10. Wanneer je jouw voorkeuren voor 2021 hebt aangegeven, kunnen wij van ZorgKiezer jou een overzicht geven van de meest geschikte ziektekostenverzekeringen. Vergelijk goed op prijs, vergoeding en service. Wanneer je afsluit op ZorgKiezer ontvang je tot 20% extra korting op je zorgpremie 2021.

Hoe werkt het overstappen van zorgverzekeraar?

Het overstappen in de zorg is op ZorgKiezer simpel. Wij regelen namelijk de overstap voor jou! Sluit jouw nieuwe gewenste verzekering af op onze site en wij regelen vervolgens alles voor je.

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Halverwege november zijn alle premies en vergoedingen bekend gemaakt door de verschillende zorgverzekeraars. Vanaf dat moment kan je gaan overstappen van zorgverzekering. Wij raden je aan om voor 1 januari overgestapt te zijn. Ben je er nog niet uit tegen die tijd? Zorg ervoor dat je je huidige zorgverzekeraar wel hebt opgezegd voor 1 januari.

Tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Je hebt tot 1 februari de tijd om voor een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Je nieuwe zorgverzekering zal ingaan met terugwerkende kracht. De kosten van de maand januari betaal je alsnog.

Tussentijds zorgverzekering aanvragen

Tussentijds overstappen kan alleen bij uitzonderingen. Voorbeelden zijn dat iemand 18 jaar wordt of jij bent meeverzekerd en gaat scheiden. Als je verzekerd bent via een werkgeverscollectief en je gaat ergen anders werken waar zij ook een werkgeverscollectief aanbieden, kan je ook overstappen. Voldoe je niet aan een uitzondering, dan kan alleen tijdens de reguliere overstapperiode van zorgverzekeraar wisselen of je pakket wijzigen.

Hulp nodig bij het overstappen?

Je kan ons gratis bellen op het telefoonnummer 020 261 16 00 . Een team van zorgspecialisten staat klaar om je vragen te beantwoorden. Wij kunnen je telefonisch helpen bij het vinden van de meeste geschikte zorgverzekering. Wij regelen dan ook je overstap voor 2021.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd