ZorgKiezer

wij zijn nu open

Bel ons

bel ons op 0202611600
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Vergoeding Strattera 2020

Door: - Leestijd: 2 minuten

Strattera is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van ADHD. Er zijn ook andere medicijnen die gebruikt kunnen worden bij de behandeling van ADHD, zoals Concerta en Ritalin. Ritalin wordt vergoed vanuit de basisverzekering, Strattera en Concerta daarentegen niet.

Strattera en een aanvullende verzekering

Om Strattera volledig vergoed te krijgen, kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Niet elke zorgverzekeraar biedt een volledige vergoeding voor Strattera. Bij de meeste zorgverzekeraars moet je alsnog een deel van de medicijnkosten zelf betalen. Dit noemen we de eigen bijdrage. 

Vergelijk verzekeraars voor ADHD medicatie »

Medische acceptatie

Voor een aantal aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor Strattera, geldt een medische selectie. Dit houdt in dat je een gezondheidsverklaring moet invullen. Op basis van deze verklaring wordt beoordeeld of je wordt geaccepteerd voor deze zorgverzekering of niet.

Als je Strattera in beperkte mate gebruikt, dan kan het zijn dat je ook genoeg hebt aan een lagere vergoeding. In dat geval zijn er ook andere zorgverzekeraars die in aanmerking komen. Kijk voor een volledig overzicht van alle aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor ADHD-medicatie op het vergoedingenoverzicht voor ADHD medicijnen.

Alternatief voor Strattera

De reden dat je voor Strattera, evenals voor Concerta, een eigen bijdrage moet betalen, is dat beide medicijnen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) in dezelfde medicijngroep zitten als het goedkopere middel Ritalin. Omdat Ritalin goedkoper is, wordt dit medicijn wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Het voordeel van Strattera is dat je slechts een keer per dag een capsule in hoeft te nemen. De spreiding van atomoxetine gaat geleidelijk en werkt tot het slapen gaan. Dit in tegenstelling tot Ritalin wat vier keer per dag een piek heeft. 

Strattera bevat net als Ritalin de stof Methylfenidaat. Het verschil tussen beide middelen is de werkingsduur. Ritalin werkt vrij snel, maar is na een paar uur uitgewerkt. Bij Strattera daarentegen gaat de spreiding van Methylfenidaat geleidelijk waardoor je slechts een keer per dag een capsule in hoeft te nemen.

Hulp nodig? 

Kom je er niet uit? Of heb je een vraag over zorgverzekering vergelijken? Bel ons op telefoonnummer 020 261 16 00. Wij helpen je graag.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd