ZorgKiezer.nl

Bel ons

Hulp nodig? Nu bereikbaar
Bel 0202611600

Vergoeding bloed- en urine onderzoek

Door: - Leestijd: 1 minuut

Om zeer uiteenlopende redenen kan het nodig zijn om een bloed- of urine onderzoek te laten doen. In de meeste gevallen is dit voor een arts nodig om een diagnose te stellen of het effect van een bepaalde behandeling te testen. Urineonderzoek komt vaak voor, bijvoorbeeld bij een ontsteking van de urinewegen of geslachtsorganen, bij een zwangerschapstest of een nieraandoening.

Vergoeding door je zorgverzekering

Als het laboratoriumonderzoek gedaan kan worden in de eigen praktijk van de huisarts, wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering en betaal je hiervoor geen eigen risico. Wanneer je een doorverwijzing hebt van je huisarts om een onderzoek te laten doen bij een medisch centrum of laboratorium, wordt dit vergoed vanuit je basisverzekering, maar betaal je wel eerst het eigen risico.

Voor zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering, uitgezonderd de huisarts, betaal je eerst een wettelijk vastgesteld eigen risico. De hoogte van het minimale eigen risico in 2018 bedraagt 385 euro. Wil je, zonder doorverwijzing van een arts, toch een vergoeding ontvangen voor een medische check-up of preventief onderzoek, kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Echter worden hier vaak niet alle bloedonderzoeken- en testen vergoed.

Zorgverzekeringen vergelijken

ZorgKiezer helpt je graag bij het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen op punten die jij belangrijk vindt. Vul je wensen en behoeften in, in onze ZorgVergelijker en je ziet direct welke zorgverzekering het beste bij jou aansluit. Heb je vragen of wil je hulp bij het overstappen? Ons service team is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd