ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Welke zorgverzekering vergoed beugels?

Door: - Leestijd: 2 minuten

Verwacht je dat jij of een van je kinderen een beugel nodig gaat hebben in 2018? Het is verstandig om nu te kijken welke pakketten daar een vergoeding voor bieden. Het wordt namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hier moet je een aanvullende verzekering voor afsluiten. Er zitten echter flinke verschillen tussen vergoedingen voor een beugel van de verschillende aanvullende verzekeringen

Aanvullende zorgverzekeringen beugel

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een beugel voor kinderen tot 18 jaar en voor volwassenen. De vergoedingen voor kinderen onder de 18 jaar liggen doorgaans hoger dan bij volwassenen en worden door meer zorgverzekeraars en verzekeringen gedekt. 

Het kan voorkomen dat er op bepaalde aanvullende orthodontie pakketten een medische selectie van toepassing is. De zorgverzekeraar zal dan vaak middels een vragenlijst meer te weten willen komen over jouw medische geschiedenis en jouw zorgbehoeften voor het aankomende jaar. De kans is aanwezig dat je wordt geweigerd voor de aanvullende verzekering.

Top 3 voor orthodontie onder 18 jaar met gegarandeerde acceptatie

Hieronder vind je een top 3 via ZorgKiezer.nl af te sluiten aanvullende verzekeringen met een orthodontie vergoeding waar je direct verzekerd bent en er geen sprake is van een wachttijd.

Top 3 voor orthodontie boven de 18 jaar met gegarandeerde acceptatie

Hieronder vind je een top 3 via ZorgKiezer.nl af te sluiten aanvullende verzekeringen met een orthodontie vergoeding waar je direct verzekerd bent en er geen sprake is van een wachttijd.

 • CZ Gezinnen - tot 22 jr: 1e jaar: 100%, max.€ 1.000,- (daarna € 500,- p.jr. in totaal tot € 2.500,-); vanaf 22 jr: 80%, max. € 345,- (eenmalig) voor € 157,85
 • Zorg en Zekerheid AV Totaal - 85%, max.€ 1.000,- p.jr. voor € 204,20 (Extra korting via ZorgKiezer)
 • Delta Lloyd Top - 100%, max.€ 1.500,- (eenmalig) voor € 236,63 (Extra korting via ZorgKiezer)

Kijk in ons vergoedingenoverzicht welke zorgverzekeringen orthodontie tot 18 jaar vergoeden en welke zorgverzekeringen orthodontie vanaf 18 jaar vergoeden.

Vul jouw wensen in op onze Zorgvergelijker

Wanneer je jouw zorgbehoeftes hebt aangegeven in onze zorgvergelijker, krijg je van ons een overzicht met de meest geschikte zorgverzekeringen voor jou. Wanneer je hebt aangegeven dat je een orthodontie verzekering wilt, vind je dit terug in de resultaten.
Kijk altijd goed naar de vergoeding van de verschillende zorgverzekeringen. Je ziet dan dat de ene verzekeraar meer dekt dan de andere. Bedenk goed wat je nodig hebt en kies de zorgverzekering die het beste bij jou past.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd