ZorgKiezer

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Door: - Leestijd: 2 minuten

Wil jij voor 2021 een andere zorgverzekering kiezen? Dit is zo geregeld. Met behulp van onze zorgvergelijker kun je heel gemakkelijk alle zorgverzekeringen vergelijken. Zo kies je de best passende zorgverzekering voor jouw zorgwensen. Bovendien zegt ZorgKiezer automatisch jouw oude zorgverzekering voor je op. 

De belangrijkste dingen waar je op moet letten bij een zorgverzekering kiezen:

 • De zorgpremie
 • De dekkingen kiezen
 • Het kiezen van zorgverleners

Verder kun je er nog voor kiezen om de premie jaarlijks te betalen in ruil voor een kleine korting. Je kunt ook een zorgverzekering kiezen met een collectiviteitskorting.

Zorgverzekering kiezen? Wij hebben een aantal tips

Als je van plan bent een nieuwe zorgverzekering te kiezen, is het belangrijk om de zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips!

 • Zet jouw zorgwensen op een rijtje:
  Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben van welke zorg je gebruik maakt. Je kan natuurlijk nog niet met zekerheid zeggen van welke zorg je wel en niet gebruik gaat maken, maar je kunt op basis van het voorgaande jaar echter wel een inschatting maken. Ga je bijvoorbeeld geregeld naar een fysiotherapeut? Dan is het wellicht verstandig om een aanvullend pakket af te sluiten.
 • Ga na met welke zorgverzekeraars jouw ziekenhuis een contract heeft:
  Ga jij altijd naar hetzelfde ziekenhuis? Bekijk dan met welke zorgverzekeraars dat ziekenhuis een contract heeft. Wanneer dit het geval is, kun je wellicht voor een naturapolis kiezen. De premie voor deze polis over het algemeen goedkoper dan een restitutiepolis. Spoedeisende hulp krijg je bij alle ziekenhuizen vergoed.
 • Bekijk de hoogte van het eigen risico:
  Maak je geen gebruik van de zorg uit het basispakket? Dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. In 2021 bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro. Het verhogen van je eigen risico wordt ook wel het vrijwillig eigen risico genoemd. Je kunt het vrijwillig eigen risico tot maximaal 885 euro verhogen. Let op: een zorgverzekering kiezen met een hoger eigen risico betekent dus dat je voor zorg uit de basisverzekering de eerste 885 euro zelf betaalt. Je zorgpremie wordt hierdoor lager, maar doe dit alleen als je zeker weet dat je die 885 euro altijd kunt betalen. 

Uit welke zorgverzekeraars kan ik kiezen?

In Nederland kun je uit zo'n 50 verschillende zorgverzekeringen kiezen. 90 procent van deze zorgverzekeringen valt onder de vier grootste zorgverzekeraars: Zilveren Kruis, Menzis, VGZ en CZ.

Goedkoopste zorgverzekering 2021

De goedkoopste zorgverzekering kiezen in 2021 kun je via ZorgKiezer doen. Wij tonen alle verzekeringen (ook degene die wij niet afsluiten). Maak je een vergelijking en wil je die later nog eens terugzien? Dan kun je jouw vergelijking opslaan en op een later moment kiezen.

Zorgverzekering kiezen en overstappen

Heb je nog een vraag of wil je graag hulp bij het kiezen van je zorgverzekering? Ons team van overstapcoaches staat ook dit jaar weer voor je klaar. Samen met jou zoeken zij de zorgverzekering die aansluit bij jouw zorgwensen! Zij zijn bereikbaar op 020 2611 600. Wil je eerst zelf aan de slag? Met de zorgvergelijker kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Bekijk ook onze 7 tips bij het kiezen van een zorgverzekering.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd