ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Zorgverzekering met vergoeding parodontologie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Wil je een zorgverzekering afsluiten met een vergoeding voor parodontologie? Wanneer je een behandeling voor tandvlees nodig hebt en je bent boven de 18 jaar, dan krijg je dit niet vergoed vanuit je basisverzekering. Je zult dan een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. 

De kosten voor parodontologie kunnen uiteen lopen van € 400 tot € 1.300, afhankelijk van het soort behandeling. De prijzen veranderen ook elk jaar, dus vraag vooral vooraf een offerte op als je wilt weten wat de kosten in jouw situatie zullen zijn. De kosten van de behandeling zijn opgebouwd uit onderzoek dat vooraf gedaan moet worden en verschillende T codes die nodig zijn voor jouw gebit. Met een aanvullende tandartsverzekering kun jij je hier voor verzekeren. 

Vergoeding voor parodontologie

Veel zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan met een vergoeding voor parodontologie. Dit valt in de meeste gevallen binnen de tandartsverzekering. Enkele verzekeraars hanteren een medische selectie, wat betekent dat je niet gegarandeerd geaccepteerd wordt voor de aanvullende verzekering. De vergoeding van behandeling van parodontitis komt uit dezelfde vergoeding die je gebruikt voor de tandarts. Moet je naast een parodontologische behandeling ook een gaatje laten vullen en tandsteen verwijderen, dan ben je snel door het maximale bedrag aan vergoeding heen. Houdt hier rekening mee als je de zorgverzekering gaat vergelijken.

Let op, als je een aanvullende dekking voor de tandarts hebt gekozen bij  het vergelijken, is dat nog geen garantie dat parodontologie wordt vergoed. Bekijk daarom de polisvoorwaarden goed. Het is raadzaam om vooraf te weten welke behandelcodes de tandarts verwacht uit te voeren. Dan kan je specifiek bekijken of deze behandelingen door de aanvullende tandverzekering gedekt zijn.

Uitgebreide tandartsverzekering

Met een uitgebreide tandartsverzekering kun jij je goed dekken tegen de hoge kosten van parodontologie. Wil je de meest uitgebreide tandartsverzekering dan krijg je vaak te maken met een acceptatie procedure. De zorgverzekeraar vraagt je een gezondheidsverklaring in te vullen zodat ze jouw zorgkosten in kunnen schatten. Als de verzekeraar het risico te groot vindt, kan zij ervoor kiezen je niet te accepteren. Verwacht je een hoge tandartsverzekering te willen voor het nieuwe jaar, vraag deze dan op tijd aan. Mocht je worden afgewezen, dan heb je nog genoeg tijd om een andere zorgverzekeraar te proberen. 

Vergoeding parodontologie tandarts »

Besparen op je zorgverzekering

Wil je geld besparen op je zorgverzekering? Op ZorgKiezer kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken op prijs, dekking en service. Op deze manier weet je welke zorgverzekering het beste bij jou past en welke het goedkoopste is. Wanneer je een zorgverzekering hebt gekozen en overstapt via ZorgKiezer, wordt de oude zorgverzekering voor je stopgezet.

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over bepaalde vergoedingen of over de zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd