Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Aanvullende zorgverzekering staat niet onder druk

aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering staat niet onder druk. Dat stelt Minister Bruins van Medische Zorg en Sport afgelopen dinsdag in een brief naar de kamer.
Eerder berichtte ZorgKiezer.nl over de eventuele dreiging dat de aanvullende zorgverzekering verdwijnt. 

aanvullende zorgverzekering
Eerder dit jaar stelde De Nederlansche Bank (DNB) dat de aanvullende zorgverzekering dreigt te verdwijnen. Steeds meer mensen sluiten alleen een aanvullend pakket af als ze ook daadwerkelijk verwachten de zorg te gebruiken. In acht jaar tijd is het percentage van verzekerden die hebben gekozen voor een aanvullende verzekering gedaald van 93 procent naar 84,5 procent (Vektis, 2018).

Het gevolg hiervan is dat bepaalde pakketten te duur worden. Zorgverzekeraars worden gedwongen de premie van de aanvullende zorgverzekering te verhogen of de dekking te verminderen.

Deze hogere premies zorgen niet voor hogere winstmarges bij de zorgverzekeraars. De verhoging is een combinatie van gestegen prijzen in de zorg en de stijging van de zorgvraag. Dat komt mede door de toename van het aantal ouderen in Nederland.

Tegengeluid minister Bruins: Aanvullende verzekering niet onder druk

Bruins stelt nu dat de aanvullende verzekering niet onder druk staat. Uit zijn analyse blijkt dat de aanvullende pakketten weliswaar duurder worden, maar dat het aanbod nog altijd gevarieerd is. Er blijft dus genoeg keuze voor de klant. Het aantal polissen die specifiek dekking bieden op een beperkt aantal gebieden is zelfs toegenomen. Het aantal pakketten met een brede dekking is vrijwel gelijk gebleven.

Daarnaast worden wachttijd en de medische selectie niet vaker ingezet door de zorgverzekeraars. Wanneer zorgverzekeraars dit wél vaker inzetten kunnen minder mensen in aanmerking voor een aanvullende verzekering komen.

Laatste update op 16 januari 2019 – 15:03 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344