Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Spannende week voor Zorgkiezer.nl: zorgverzekeraars maken hun premies 2019 bekend

zorgpremie

Het is de week van de zorgpremies. Achter de schermen bij Zorgkiezer.nl wordt hard gewerkt om de vergelijkingssite helemaal up to date te maken voor het moment dat de zorgverzekeraars hun nieuwe premies voor 2019 onthullen. Dat moet uiterlijk gebeuren op maandag 12 november 2018.

Wat weten we al?
Het kabinet voorspelde in september op Prinsjesdag een verhoging van 10 euro per maand. Een week later maakte zorgverzekeraar DSW als eerste bekend dat de premie met 4,50 euro per maand zal stijgen, een grote meevaller ten opzichte van de kabinetsvoorspelling. DSW-dochter Stad Holland maakte vorige week de nieuwe premie bekend voor de basisverzekering: 8,75 euro meer per maand dan in 2018. Dat is een aanzienlijke stijging vergeleken met grote broer DSW, maar nog altijd minder dan het tientje van het kabinet.

Waarom wachten de verzekeraars zolang met de bekendmaking?
De zorgverzekeraars kijken met argusogen naar wat de concurrentie doet. Wie als eerste de premiestijging bekend maakt zet de standaard voor de rest. Wie zolang mogelijk wacht, kan de stijging nog met 50 cent of een euro bijstellen ten opzichte van de andere verzekeraars. Het is een spel van kijken wie het eerst met de ogen knippert. Volgens Peter Ruys van Zorgkiezer.nl is het een heel spannend spel want wie de premie sterk verhoogt, verliest klanten maar wie de premie laag houdt krijgt er misschien veel te veel klanten bij.
Ruys: ‘Dat klinkt gek, maar zorgverzekeraars moeten een buffer per klant aanhouden. Die buffer moeten ze in kas hebben, dus als het klantenbestand groeit, moeten ook de reserves groeien. Dat kan niet zomaar bij elke verzekeraar.’

Hoe groot was de stijging vorig jaar?
Bij de vier grote zorgverzekeraars kwam de premie van Zilveren Kruis in 2018 het hoogst uit op bijna 124 euro per maand.

Stijging zorgpremies van 2016 t/m 2018

Zorgverzekeraars­­

Let op uw aanvullende verzekering!
Vorig jaar zat de pijn niet alleen in de stijging van de premie maar ook in het vermageren van de aanvullende verzekeringen. Zo werd het aantal verzekerde behandelingen bij de fysiotherapeut flink omlaag gebracht. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook komend jaar de aanvullende verzekering verder beperkt gaat worden.

Vanaf 12 november zijn alle premies bekend en kunnen verzekerden weer overstappen van zorgverzekering. Als eerste op de hoogte van de nieuwe premies voor zorgverzekering 2019, schrijf je in voor ons premie-alert.

Laatste update op 6 november 2018 – 13:08 door Wim Vis.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344