Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

10 miljoen Nederlanders betalen te veel voor zorgverzekering

Spaarvarken

Uit onderzoek van toezichthouders van ACM (Autoriteit Consument en Markt) en NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) blijkt dat veel te veel Nederlanders te veel betalen voor hun zorgverzekering. Gemiddeld is dit 93 euro te veel!

geld

Ieder jaar stapt 6 procent van de Nederlanders over van zorgverzekeraar. Dit is heel weinig, want uit onderzoek blijkt dat bijna 10 miljoen mensen goedkoper uit kunnen zijn als ze overstappen van zorgverzekering met ongeveer dezelfde voorwaarden.

Waarom zou je niet overstappen?

Meer dan de helft van de mensen zegt het lastig te vinden om hun polis te vergelijken. Dit is best logisch, aangezien er heel veel verschillende zorgverzekeraars, zorgverzekeringen en zorgpolissen zijn. Je weet soms niet waar je moet beginnen. 60 procent van de ondervraagden vindt het ook te veel tijd kosten om zorgverzekeringen te vergelijken.

Soms worden bijna identieke polissen door dezelfde verzekeraar aangeboden onder verschillende namen. De zogeheten kloonpolissen. Onlangs maakte minister Bruins van VWS al bekend dat hij een einde wilde maken aan de ‘fictieve’ collectieve korting op zorgverzekeringen. Daarmee zal de hoeveelheid van kloonpolissen dalen.

Waar ligt de oplossing?

De oplossing ligt bij het verkleinen van het aanbod van de polissen, zodat consumenten gemakkelijker verzekeringen kan vergelijken.

Je kunt bij Zorgkiezer heel gemakkelijk zorgverzekering vergelijken en kiezen. Zowel basisverzekeringen als aanvullende verzekeringen kun je vergelijken op zorgpremie, dekking en zorgkeuze. Je hoeft niets meer uit te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan.

Kun jij tussentijds overstappen?

Je kunt geld besparen om aan het einde van het jaar (vanaf half november) over te stappen van zorgverzekering. Tussentijds overstappen kan alleen als jij in bepaalde situaties. Wil jij weten of je tussentijds kunt overstappen? Bekijk aan welke voorwaarden je moet voldoen en vergelijk direct alle zorgverzekeringen op ZorgKiezer.

Laatste update op 22 december 2022 – 12:10 door Claire Langenhoff.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344