Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Binnenkort op vakantie? Denk aan je zorgverzekering!

Vakantie klein

Ga je op vakantie buiten Nederland? Ook tijdens vakanties in het buitenland geldt de basisdekking van jouw zorgverzekering, maar let wel op: de vergoeding geldt alleen als de zorg spoedeisend is.

vakantie

Dekking basisverzekering op vakantie

De basisverzekering dekt alleen de zorgkosten voor spoedeisende zorg in het buitenland tot de Nederlandse tarieven. De zorgkosten die je maakt bovenop de Nederlandse normen zijn dus voor eigen rekening. Bekijk dus goed waar de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland. In privéklinieken kun je te maken krijgen met hele hoge zorgkosten. In landen als Zwitserland en de V.S. zijn de rekeningen vaak hoger dan in Nederland.

Extra verzekerd op vakantie?

Wil je jezelf extra verzekeren voor zorg die niet door de basisverzekering vergoed wordt? Dan kun je twee dingen doen:

1. Een reisverzekering met dekking voor ziektekosten afsluiten

Het voordeel van een reisverzekering met dekking voor zorgkosten is dat het vaak een uitgebreide hoge dekking is. Je kunt een reisverzekering het hele jaar door afsluiten in tegenstelling tot een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking.

2.Een aanvullende zorgverzekering afsluiten met buitenlanddekking

Met een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking heb jij het hele pakket bij elkaar. De aanvullende verzekeringen dekken vaak ook nog andere zorg.

Check altijd eerst de één voordat je de ander gaat afsluiten, om te voorkomen dat je je dubbel verzekerd.

Vaccinaties

In sommige landen wordt aangeraden om vaccinaties te halen. Vaccinaties worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je de vaccinaties vergoed wil hebben dan zul je hier een aanvullende verzekering voor moeten afsluiten. Maar dan ook worden vaccinaties vaak alleen vergoed als je ze bij de GGD haalt. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je een vaccinatie laten uitvoeren door een Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Kijk voor meer informatie op GGD Reisvaccinaties.

Vergeet je Zorgpas niet

In veel landen geldt jouw zorgpas met op de achterkant European Health Insurance Card (EHIC) als verzekeringsbewijs. Je hoeft dan je medische kosten meestal niet voor te schieten. Controleer altijd bij het land waar je heen gaat welk verzekeringsbewijs je nodig hebt. In sommige landen is de zorgpas niet genoeg. Dan vragen ze om een 111-formulier.

Wat mag jij nog meer niet vergeten?

  • Persoonlijke identificatie en adresgegevens
  • Polis van je reisverzekering (indien van toepassing)
  • Alarmnummer van het vakantieland
  • Alarmnummer van de alarmcentrale van jouw zorgverzekeraar en/of reisverzekeraar
  • Namen van personen die je kunt inlichten
  • 111-formulier

Laatste update op 11 juli 2018 – 13:43 door .

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344