Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Europese Dag van de Logopedie

logopedie

Laatste update op 25 oktober 2021 – 16:06 door Daan.

Vandaag, 6 maart 2018, is het Europese dag van de Logopedie. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor taalontwikkelingsstoornissen en hoe dit het schrijven en lezen beïnvloedt.

Logopedie

Europese Logopedie dag staat in het teken van spraakontwikkeling van peuters tot en met 4 jaar. Met deze dag willen ze heel Europa beïnvloeden om verschillende campagnes te starten en aandacht te vragen voor dit onderwerp.

Waarmee kunnen logopedisten helpen?

Er is een aantal verschillende dingen die logopedisten kunnen behandelen.

Slikken
Kleine kinderen die bijvoorbeeld langere periode sondevoeding hebben gekregen kunnen problemen krijgen met slikken. Een logopedist zorgt er voor dat de functies van de mond opnieuw ontwikkeld worden en herstellen. Ook ouderen kunnen problemen hebben met slikken, dit gebeurt bijvoorbeeld na een beroerte.

Stem
Sommige mensen hebben problemen om verstaanbaar te communiceren met anderen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, van het verkeerd gebruiken van de stem tot het ontstaan door een ziekte zoals kanker. De uitspraak is erg belangrijk omdat de manier waarop je iets zegt aangeeft wat je precies bedoelt. Een logopedist kan helpen om woorden op een andere manier uit te leren spreken.

Taal
Als je de taal niet goed beheerst is het lastig om te communiceren met mensen. Taal helpt je om te contact te maken met anderen. Beheers je taal niet dan ben je gelimiteerd in de manier waarop je met mensen kunt communiceren.

Gehoor
Het gehoor gaat eigenlijk samen met de twee boven genoemde onderwerpen, stem en taal. Als je met iemand wilt communiceren dan moet je zowel spreken als dat je moet kunnen horen, oftewel luisteren. De manier waarop iets bij je binnen komt, via het gehoor, beïnvloedt hoe je reageert op een ander.

Spraak
Net als bij de stem gaat het bij spraak over de manier waarop je iets uitspreekt. Woorden, lettergrepen en letters hebben allemaal een eigen klank. Deze klank word beïnvloedt door de manier waarop je iets uitspreekt. Zinnen kunnen namelijk iets anders betekenen als je de klemtoon op een verkeerde woord of letter legt.

Vergoeding

In 2018 wordt logopedie ook vanuit de basisverzekering vergoed. Deze vergoeding krijg je als er een medische reden is of als er een verwachting van spraakverbetering in het vooruitzicht ligt. Mocht er een andere reden zijn dan zal de zorgverzekeraar de kosten niet dekken. Onthoud wel dat eerst het eigen risico wordt gebruik om de kosten te dekken, de overige kosten zal de zorgverzekeraar vergoeden.

Nog geen zorgverzekering voor 2018?

Kan jij nog overstappen van zorgverzekering om één van de volgende redenen? Dan kan je een onze zorgvergelijker gebruiken om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Advies nodig?

Heb je hier na nog vragen dan staan onze zorgcoaches voor je klaar om je te helpen en advies te geven, zij zijn te bereiken op 020 2611 600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344