Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Herstelzorg corona: perfecte oplossing of ontoereikend?

Bijna 100.000 Nederlanders werden het afgelopen jaar positief getest op het coronavirus. Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen nog veel hoger. Het virus is grillig en onvoorspelbaar. Bij de een leidt het virus tot een verkoudheidje, terwijl het voor de ander uitloopt op een strijd tussen leven en dood. In beide gevallen kan het virus flinke sporen nalaten.

 

Ongeveer 1 op de 100 mensen die een coronabesmetting hebben opgelopen, houdt daar langdurige klachten aan over, vertelt Jako Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) in gesprek met de NOS. Van de coronapatiënten is ongeveer 90 procent na drie weken genezen. Van de overige 10 procent geneest weer 90 procent na drie maanden. De groep die overblijft is dus ongeveer 1 op de 100.

In Nederland zijn er momenteel zo’n 10.000 tot 16.000 ‘ex-coronapatiënten’ die corona kregen tijdens de eerste golf en die nu -maanden later – nog steeds niet zijn hersteld. Vermoeidheid, benauwdheid, een slecht uithoudingsvermogen: het zijn zo maar wat klachten waar deze mensen nog dagelijks mee kampen.

Herstelzorg in het basispakket

Sinds half juli is de basisverzekering speciaal voor deze groep patiënten uitgebreid met paramedische herstelzorg. De herstelzorg kan bestaan uit fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. Het is per patiënt verschillend welke zorg er nodig is. Afhankelijk van de klachten beoordeelt de huisarts welke zorg nodig is.

De maximale behandeltermijn is zes maanden. Binnen die termijn geldt een maximum van:

  • 50 behandelingen fysiotherapie of oefentherapie
  • tien uur ergotherapie
  • 7 uur diëtetiek

Slechts bij extreme uitzondering kan de termijn van zes maanden worden verlengd waardoor er recht is op meer vergoeding. Wanneer er door de medisch specialist na zes maanden blijvende schade is vastgesteld waarvoor paramedisch behandeling aangewezen lijkt, kan hij een verwijzing geven voor een tweede behandeltermijn.

Tussen de wal en het schip

Zorgverzekering 2021

Heb je vragen over jouw zorgverzekering of ben je nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Onze ZorgToppers denken graag met je mee! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste zorgnieuws? Volg ons op Instagram en Facebook.

Laatste update op 19 januari 2021 – 20:50 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344