Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wijzigingen zorgverzekering 2019

zorgverzekering

Laatste update op 24 juli 2018 – 11:32 door .

ZORGVERZEKERING 2019 | Ieder jaar kun je overstappen van zorgverzekering tussen half november en eind december. Elk jaar wordt er in deze periode aangegeven welke wijzigingen de zorgverzekeraars doen in de pakketten die zij aanbieden. De definitieve wijzigingen, voor 2019, worden bekend gemaakt op Prinsjesdag. Maar wat is er nu al bekend over de zorgverzekering van 2019?

zorgverzekering

Eigen risico blijft hetzelfde

Het Kabinet gaf al eerder aan dat het eigen risico, van 385 euro, hetzelfde blijft voor de zorgverzekering in 2019. Als het kabinet aftreedt dan kan hier verandering in komen.

Behandeling overgewicht en obesitas toegevoegd

Naar alle waarschijnlijkheid wordt er in het basispakket voor 2019 een behandeling toegevoegd voor mensen met overgewicht en obesitas. Hierbij gaat de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) kijken wat de leefstijl is en hoe het voedingspatroon eruit ziet. Op het moment dat de tarieven bekend zijn kunnen de zorgverzekeraars hiervan de inkoop gaan doen.

Geneesmiddelen uitbreiding

Elk jaar komen er nieuwe medicijnen bij. In ons land wordt een bepaald aantal van deze medicijnen vergoed vanuit de zorgverzekering. Dat zijn de medicijnen die in het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem (GVS) zitten. Welke medicijnen er het aankomende jaar precies worden toegevoegd is op dit moment nog niet bekend. Maar Zorginstituut Nederland is aan het uitzoeken welke nieuwe medicijnen er op de markt komen en welke er dan begin volgend jaar toegevoegd kunnen worden aan de zorgverzekering. Wel is bekend dat Spinraza en Atezolizumab waarschijnlijk niet worden toegevoegd.

Overname van Delta Lloyd

Delta Lloyd is overgenomen door Nationale Nederlanden. De pakketten, premies en voorwaarden zullen niet veranderen alleen de naam waar onder de klant verzekerd is zal veranderen.

Collectieve zorgverzekering via gemeente

Bij de gemeenten in bijna alle plaatsen in Nederland kan je een verzekeringspakket afsluiten. In 2019 wilt ook Rotterdam via de gemeente een zorgverzekering beschikbaar stellen voor iedereen. De gehele premie bedraagt 160 euro per maand dit is erg hoog. Maar in het pakket zit een aanvullende dekking voor mondzorg en fysiotherapie. Ook bedraagt het eigen risico maar 50 euro.

Hulp nodig?

Wil je meer informatie over jouw zorgverzekering in 2018 of heb je vragen over de zorgverzekering in 2019? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Ook kan je even contact opnemen met één van onze zorgcoaches op 020 2611 600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344