Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ziekenhuis waarschuwt voor goedkope zorgverzekering Zilveren Kruis

Eigen risico

Laatste update op 27 oktober 2021 – 09:39 door Daan.

Mensen die voor 2019 bij Zilveren Kruis een goedkope zorgverzekering afsluiten, krijgen in het Wilhelminaziekenhuis in Assen (WZA) niet alle zorg vergoed. Daarvoor waarschuwt het ziekenhuis op de website. Het WZA heeft voor komend jaar geen contract met Zilveren Kruis voor budgetpolissen of selectieve polissen.

Eigen risico

Goedkope polissen

Patiënten met goedkope polissen van Zilveren Kruis moeten in 2019 in het WZA voor vrijwel alle basiszorg op afspraak ongeveer 25% van de kosten zelf betalen.
Het gaat om de volgende polissen:

  • ZieZo Selectief Polis
  • Zilveren Kruis Basis Budget
  • Zilveren Kruis Internetbasis budget
  • Zilveren Kruis Basis Budget (ABN)
  • Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank)
  • Aevitae Zorgplan Selectief polis
  • IAK Zorg Plan Selectief polis

Het ziekenhuis waarschuwt dat de rekening hoog kan oplopen. Daarom adviseert het WZA mensen die gebruik willen maken van basiszorg op afspraak, te kiezen voor een andere zorgpolis.

Uitzonderingen

Er zijn uitzonderingen van zorg die ook met de goedkope polissen wél vergoed worden, zoals spoedeisende hulp, verloskundige hulp bij een bevalling en behandeling van kinderen tot 18 jaar. Patiënten die zijn doorverwezen door een ander ziekenhuis worden ook zonder extra kosten geholpen.

Waarschuwing

Marijke Greijdanus van het WZA zei tegen RTV Drenthe: ‘Voor 2019 heeft Zilveren Kruis in Drenthe gekozen voor Treant en in Groningen voor het Ommelander Ziekenhuis. Daarom willen we onze ongeveer 1000 patiënten met zo’n polis een waarschuwing geven, omdat het afsluiten van zo’n polis echt consequenties heeft.’

Overstappen

Ook voor de rest van Nederland geldt dat niet alle ziekenhuizen contracten hebben met zorgverzekeraars als het gaat om de goedkope polissen. Als je zo’n budgetpolis hebt, lees dan de voorwaarden goed door. Op ZorgKiezer kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en zien of je vrije keuze van zorgaanbieder hebt of een beperktere keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344