Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars hebben gemeenschappelijk doel om zorgkosten laag te houden

De zorgverzekeraars hebben samen besloten geld te investeren in farmaceutische bedrijven. Nadat is aangetoond dat de bedrijven extreem hoge prijzen voor de medicijnen vragen. De zorgverzekeraars willen transparantie van de farmaceuten en ervoor zorgen dat de zorgkosten zo laag mogelijk blijven.

farmaceuten

Het bedrag dat de zorgverzekeraars bij elkaar hebben aan beleggingen is rond de 15 miljard euro. Met het investeren in dit farmabedrijven willen zij het gemeenschappelijke doel bereiken, dat de zorgkosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Hoge prijs helpt niet met zorgkosten

CZ, Menzis en Zilveren Kruis investeerde vorig jaar in een aantal van de volgende bedrijven Biogen, Vertex en Gilead. Deze bedrijven vroegen erg hoge prijzen maar wilde verder niet in gaan op de vraag waarom deze zo hoog waren. Toine Pieters, hoogleraar geschiedenis van de farmacie in Utrecht, gaf aan dat, ‘Zorgverzekeraars worden geacht hun geld op zo’n manier te besteden dat medicijnen voor iedereen beschikbaar komen tegen zo gering mogelijk kosten’. Minister Bruins vind het ook wonderlijk dat de farmaceuten zoveel geld vragen voor medicijnen. Hij wil dan ook bij de Tweede Kamer het voorstel neerleggen om farmaceuten dwanglicenties op te leggen zodat de medicijnen goedkoper gemaakt kunnen worden.

Wereld zonder zorg industrie is geen optie

Verder geven de zorgverzekeraars aan zich zorgen te maken over de hoge prijzen en de transparantie van de farmabedrijven. Het is erg belangrijk dat hier aan wordt gewerkt. Een woordvoerder van CZ gaf al aan, ‘Wij kunnen niet zonder deze industrie’. De zorgverzekeraar Menzis geeft aan invloed te willen uitoefenen op de farmaceuten door middel van het beleggen in de farmabedrijven.

Laatste update op 2 juli 2018 – 13:52 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344