Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Budgetpolis blijkt lang zo goedkoop niet

Ben jij een van de 328.000 mensen die in 2014 kozen voor een budgetpolis? Dan kan het zijn dat je voor financiële verrassingen komt te staan. Het AD heeft namelijk een berekening gemaakt aan de hand van cijfers van zorgverzekeraars dat veel mensen met een budgetpolis veel geld moeten bijbetalen. Zo’n 13.766 mensen die in 2014 een budgetpolis hadden moeten gemiddeld € 450, – extra betalen. Deze groep mensen heeft namelijk behandelingen ondergaan die niet of niet helemaal vergoed werden door hun zorgverzekeraar. Zorgkiezer werkt momenteel aan een gratis app om deze problemen in de toekomst te kunnen voorkomen.

Peter Ruys

Te weinig bewust voorwaarden

Niet iedereen was zich er van bewust dat de behandelingen die ze ondergingen niet of niet helemaal vergoed zouden worden door hun zorgverzekeraar. Hierdoor kan het zijn dat mensen voor financiële verrassingen komen te staan terwijl ze dachten goedkoper uit te zijn met een budgetpolis. Een budgetpolis is € 10, – goedkoper dan een naturapolis, maar dat betekent wel dat je beperkt wordt in je keuzevrijheid van zorgverleners.

Directeur Peter Ruys van Zorgkiezer

Peter Ruys is directeur van zorgvergelijker Zorgkiezer en tegen het AD zegt hij dat mensen zich er niet altijd van bewust “dat kosten van behandelingen razendsnel kunnen oplopen. Als je alleen al ergens binnenloopt, ben je zo honderden euro’s kwijt. Toch schrik ik van die € 450,- per verzekerde.”. Om dit in de toekomst te kunnen voorkomen is Zorgkiezer bezig met een nieuw project. “Wij zijn hard bezig om een gratis app te maken, waarin je intoetst welke polis je hebt en dan meteen ziet bij welke ziekenhuizen je terecht kunt.”, aldus Peter Ruys bij BNR nieuwsradio.

Laatste update op 3 juli 2015 – 16:26 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344