Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Collectieve zorgverzekering.. Ben jij er tevreden mee?

Collectieve zorgverzekering

Laatste update op 30 augustus 2018 – 09:57 door .

Er is een hoop reuring over de collectieve zorgverzekering in het nieuws. Onlangs hebben zorgverzekeraar Menzis en Zilveren Kruis gemeld te stoppen met de collectieve verzekeringen voor verschillende gemeenten. Afgelopen jaar werden de kortingen op een collectieve verzekering nog fictief genoemd door minister Bruins van medische zorg. Er werd gesteld dat de zorgpremie eerst werd verhoogd om vervolgens een korting te geven. 

Moet jij eigenlijk wel tevreden zijn met jouw collectieve zorgverzekering?

collectieve zorgverzekering

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Collectieve zorgverzekeringen zijn er in veel verschillende maten. Je kunt je bijvoorbeeld collectief verzekeren via jouw werkgever, de gemeente of verenigingen en instellingen. Je bent dan verzekerd samen met een grote groep mensen voor dezelfde zorgverzekering. Doordat, bijvoorbeeld, de werkgever de verzekeringen aan een grote groep kan aanbieden krijgen ze een ‘groepskorting’ van de zorgverzekeraar. Zo krijg jij korting op je premie en kun je goedkoper verzekerd zijn.

Gemeentepolis

Collectief verzekeren via jouw gemeente? Wanneer je een laag inkomen hebt kun je bij sommige gemeentes een gemeentepolis afsluiten. Je krijgt dan korting op de zorgpremie en het eigen risico. Onlangs zijn zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis hier in veel gemeentes mee gestopt, vanwege te weinig inkoopkracht.

Vorig jaar stelde ZorgKiezer aan de kaak dat er veel verschillen zitten tussen de verschillende gemeentepolissen.

Collectieve zorgverzekering, niet de beste keuze?!

Oke, een collectieve zorgverzekering lijkt dus interessant, maar het betekent wel dat jij dezelfde verzekering hebt als je collega en in de meeste gevallen niet precies dezelfde zorgbehoeften. De zorgverzekering is dus niet op maat. De kans dat jij bent ‘over verzekerd’ is dus sterk aanwezig. Genoeg reden om uit te zoeken of jij niet goedkoper verzekerd kan zijn als je een individuele zorgverzekering afsluit.

Vergelijk voor 2019 goed alle zorgverzekeringen met jouw collectieve zorgverzekering. Vanaf half november worden alle premies bekend gemaakt. Je kunt je nu alvast inschrijven voor het zorgpremie alert. Dan zorgen wij dat jij als eerste op de hoogte van de laagste premie bent en vergeet je het in ieder geval niet.

 

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344