Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Rotterdam biedt collectieve zorgverzekeringen aan voor alle inwoners

Rotterdampakket

Laatste update op 5 december 2022 – 15:55 door Menno de Haan.

Alle inwoners van Rotterdam hebben vanaf 1 januari 2019 de keus om zich collectief te verzekeren via een nieuwe collectieve zorgverzekering bij de Gemeente. De gemeente Rotterdam heeft dit in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ beschikbaar gesteld. Het verschil met een ‘normale’ gemeentepolis is dat deze gemeentepolis voor alle inwoners beschikbaar wordt gesteld. De polissen die nu worden aangeboden door verschillende gemeenten zijn speciaal voor inwoners met een minima-inkomen.

Ga voor meer informatie naar collectieve zorgverzekering of collectiviteitskorting voor het landelijk beleid.

 

Rotterdam

Uitgebreid pakket

Naast dat het Rotterdampakket in 2019 beschikbaar wordt gesteld voor álle inwoners wordt het pakket uitgebreid. Er worden bijvoorbeeld extra vergoedingen in het pakket toegevoegd voor tandheelkunde en huidbehandelingen.

Wat kost het?

Op dit moment kost het Rotterdampakket 167,63 euro per maand inclusief collectiviteitskorting. Naar verwachting wordt dit bedrag hoger, omdat alle zorgpremies gaan stijgen vanwege de hoge zorgkosten. Het eigen risico is 50 euro voor alle verzekerden van dit collectief. Landelijk is het eigen risico 385 euro. DSW zorgverzekeraar heeft onlangs de zorgpremie en het eigen risico bekent gemaakt voor 2019 en wijkt van het standaard eigen risico af. Je betaalt bij hun de eerste 375 euro zelf wanneer je zorg gebruikt uit de basisverzekering.

Niet veel zorg nodig?

Het Rotterdampakket is erg duur voor mensen die weinig zorgkosten maken. Voor inwoners die wat minder zorg nodig hebben heeft de gemeente Rotterdam een ‘compact Rotterdampakket’ in het leven geroepen. Er wordt in dit pakket minder zorg vergoedt, maar de kans is nog steeds aanwezig dat er zorg wordt vergoed die jij helemaal niet nodig hebt.

Ook Rotterdammers doen er dus goed aan om aan het einde van het jaar hun zorgverzekering te vergelijken. Een collectieve zorgverzekering met een korting zegt niet altijd dat je de best passende – of goedkoopste – zorgverzekering hebt.

Collectieve zorgverzekering.. Ben jij er tevreden mee?

Uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars hun premies bekend voor het jaar 2019. Vanaf dat moment kun je zorgverzekeringen vergelijken. Wil je als eerste op de hoogte zijn van al het zorgnieuws en de nieuwe zorgpremies?
Houd dan onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344