Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Eigen risico 2017 blijft hetzelfde

Laatste update op 27 oktober 2021 – 11:20 door Daan.

Verwacht werd dat het eigen risico opnieuw zou gaan stijgen in 2017. De hoogte  blijft echter exact hetzelfde als vorig jaar, wat betekent dat dat we volgend jaar weer 385 euro aan verplicht eigen risico moeten betalen.  Dit melden Haagse bronnen aan De Telegraaf.

zorgverzekering-laag-eigen-risico

Wat is het eigen risico ook alweer?

Voor de basisverzekering geldt een eigen risico van 385 euro. Dit bekent dat je net als dit jaar de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Als je naar de huisarts gaat of kraamzorg nodig hebt hoef je hier geen eigen risico over te betalen. Daarnaast zijn er nog een aantal uitzonderingen waar je geen eigen risico voor hoeft te betalen.

  • Verloskundige hulp
  • Nacontrole van nier- en leverdonoren
  • Ketenzorg COPD en Diabetes mellitus
  • Zorg uit aanvullende verzekering
  • Zorg-en tandkosten voor kinderen  tot 18 jaar
  • Wijkverpleging
  • Hulpmiddelen in bruikleen van thuiszorg

Hoe kun jij besparen met je eigen risico?

Voor iedereen boven de 18 jaar met een Nederlandse zorgverzekering geldt een verlicht eigen risico. Als je jouw zorgverzekering voordeliger wil maken kun je het verplicht eigen risico verhogen tot een bedrag van 885 euro. Doordat jij dan zelf voor een groter deel van je zorgkosten opdraait krijg je vaak een korting op je maandelijkse premie. Vraag jezelf af of je het verhoogde eigen risico kan betalen als dit nodig is en of je verwacht weinig zorgkosten te gaan maken in 2017? Door er op die manier naar te kijken kom jij erachter of het verstandig is om je verplicht eigen risico te verhogen.

Eigen risico gespreid betalen

Wil jij niet aan het einde van het jaar 385 euro betalen. Dan is er de mogelijkheid  het eigen risico vooraf gespreid betalen. In tien termijnen betaal jij het eigen risico vooraf. Als aan het einde van het jaar blijkt dat je nog geen 385 aan zorgkosten hebt gehad dan krijg je het resterende bedrag weer terug. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Je bent op 1 januari 2017 18 jaar of ouder en je hebt alleen een verplicht eigen risico.  Kijk voor het overzicht van zorgverzekeringen die de mogelijk bieden om gespreid te betalen hier.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij gaan overstappen van zorgverzekering voor het jaar 2017? Vergelijk dan zorgverzekeringen op ZorgKiezer.nl en stap vanaf half november weer gratis over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344