Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ik heb een collectieve zorgverzekering, dus ik zit goed! Feit of fabel?

Laatste update op 5 december 2022 – 15:55 door Menno de Haan.

Veel Nederlanders zijn verzekerd via een collectief van bijvoorbeeld hun werkgever of een instelling. Je hebt dan een zorgverzekering met een korting. Betekent dit automatisch dat je de best passende en goedkoopste zorgverzekering hebt voor jouw wensen? Ga voor meer informatie naar collectieve zorgverzekering of collectiviteitskorting.

Vandaag in Feit of fabel: Ik heb een collectieve zorgverzekering, dus ik zit goed!

Feit of fabel?

Dit is een fabel. ZorgKiezer.nl raadt je aan om ook kritisch te kijken naar je collectieve verzekering. Kijk naar jouw polis, pakket en zorgpremie per maand. Ook voor jou kan het goedkoper.

Als jij via ZorgKiezer.nl een zorgverzekering afsluit kunnen we ook mooie kortingen voor je regelen en dan precies voor het pakket dat jij nodig hebt. Oververzeker je dus niet. Jouw situatie kan ieder jaar anders zijn, dus het is interessant om elk jaar opnieuw te vergelijken. Heb je vragen? De zorgexperts van ZorgKiezer.nl beantwoorden ze graag.

Hoe komt het in de wereld?

Sommige werkgevers, gemeentes, verenigingen of instellingen bieden een collectiviteitskorting op je zorgverzekering. Natuurlijk fijn, want je hoeft minder te betalen voor een pakket dan bij de zorgverzekeraar zelf. Werkgevers kunnen die korting regelen, omdat ze een soort van groepskorting krijgen doordat ze een groot aantal verzekeringen afnemen bij die zorgverzekeraar.

Dat betekent dus dat jij precies hetzelfde pakket hebt als je collega. Sluit het pakket dan wel helemaal op jouw situatie? Meestal niet.. Je betaalt dus weliswaar niet veel voor het pakket dat je krijgt via bijvoorbeeld je werkgever, maar meestal betaal je voor veel dingen die jij niet gebruikt of nodig hebt.

Daarbij komt dat de collectieve pakketten vaak uitgebreider zijn dan de reguliere pakketten van de zorgverzekeraar, maar ook duurder. Door de korting betaal je er bijna dezelfde prijs voor als de reguliere pakketten. Je krijgt dus meer zorg voor hetzelfde geld in plaats van dezelfde zorg voor minder geld.

 

Reacties op “Ik heb een collectieve zorgverzekering, dus ik zit goed! Feit of fabel?

  1. Hi Elaita,

   Over welke verzekering van het Zilveren Kruis gaat het? En van welke behandelingen wil je weten of ze 100% vergoed worden?
   Je kunt in onze zorgvergelijker filteren op zorgverzekeraar ‘Zilveren Kruis‘.
   Onder het kopje zorg kun je kijken welke ziekenhuizen zijn aangesloten.
   Onder het kopje dekking kun je zien welke behandelingen of geneesmiddelen voor hoeveel procent vergoed worden.

   Als je me wat specifiekere informatie geeft kan ik je wat beter helpen.

   Groetjes,
   Nadia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344