Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De zorgverzekering en dekking van je kinderen

782775_90580509Kinderen zijn in Nederland verplicht om een zorgverzekering te hebben. Wanneer je kinderen onder de 18 jaar zijn, betaal je voor hen geen premie voor de zorgverzekering. Kinderen zijn gratis meeverzekerd. Als ouder moet je wel een zorgverzekering voor hen afsluiten. Dit kan gedaan worden door een van de twee ouders. Maar je kan ook kiezen voor een zorgverzekering voor het hele gezin. Heb jij ook kinderen onder de 18 jaar? Wij leggen je uit hoe het zit met dekking van de zorgverzekering voor kinderen en geven je een paar relevante tips.

Kinderen en een basisverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Je kinderen dus ook. Er is wel een verschil tussen de vergoeding vanuit de basisverzekering voor kinderen onder de 18 jaar en boven de 18 jaar. Kinderen onder de 18 jaar krijgen meer vergoed vanuit de basisverzekering dan volwassenen. Zorg die wel wordt vergoed door de basisverzekering voor kinderen onder de 18 is:

  • Fysiotherapie
  • Tandarts
  • Anticonceptie (tot 21 jaar)

Let op: voor orthodontie geldt een uitzondering. Kinderen onder de 18 jaar krijgen hiervoor geen vergoeding vanuit hun basisverzekering. Heeft je kind een beugel nodig, dan zal je een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten als je dit vergoed wilt krijgen.

Tip 1: Laat je kind profiteren van het meest aanvullende pakket

Kinderen worden gratis meeverzekerd bij een ouder. Wanneer je als ouders allebei een andere zorgverzekering afsluit, omdat jullie andere zorgbehoeftes hebben, verzeker je kind dan bij de ouder met het meest aanvullende pakket. Je kind kan dan gratis profiteren van deze aanvullende dekking van de zorgverzekering.

Tip 2: Meld je pasgeboren kindje aan bij je zorgverzekeraar

Is er een 2014 een baby op komst? Zorg er dan voor dat je het kindje aanmeldt bij je zorgverzekeraar binnen 4 maanden na de geboorte. Dan zullen de kosten gedekt zijn, wanneer je bijvoorbeeld met je kindje naar een dokter moet.

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jou past en welke de goedkoopste premie heeft? Vergelijk eenvoudig alle zorgverzekeringen en sluit de goedkoopste af. Wil je liever persoonlijk hulp? Bel ons op 020-2611600!

Laatste update op 29 december 2022 – 15:55 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344