Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Huisartsen: ggz-patiënten wachten te lang op zorg

Huisarts klein

Laatste update op 13 november 2017 – 19:09 door .

Steeds meer patiënten met psychische klachten krijgen niet de zorg die ze nodig hebben meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Volgens de huisartsen zijn de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg te lang geworden. 

Huisarts

Problematische gevolgen voor patient

Onder een LHV-peiling van meer dan 1300 huisartsen blijkt dat de beschikbaarheid van ggz verslechterd is. Van de ondervraagde huisartsen noemt 86 procent de wachttijden in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (ggz) een probleem.

Chronische ggz-patiënten die stabiel zijn, worden vaker dan voorheen terugverwezen van de ggz-instelling naar de huisarts. Vrijwel alle huisartsenpraktijken in Nederland kunnen personeel inzetten om deze mensen te helpen. De patienten met zwarte klachten kunnen niet altijd geholpen worden. Huisartsen merken dat deze patiënten nu niet snel genoeg terecht kunnen in ggz-instellingen en krijgen daarom niet de zorg die ze nodig hebben. Daarnaast lopen de wachttijden op en daarom wordt het voor huisartsen steeds moeilijker om goede zorg te garanderen aan patiënten met psychische klachten.

Oproep om actie te ondernemen

De LHV roept de politiek op snel in te grijpen, omdat steeds meer patiënten niet de zorg krijgen die zij eigenlijk nodig hebben. De overheid, de zorgaanbieders en de zorgverzekeraars erkennen dat de wachtlijsten moeten worden aangepakt. LHV vindt het treurig om te constateren dat er nog steeds geen verbeteringen te zien zijn na 5 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344