Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

IkPas, laat jij deze maand de alcohol staan?

Het is ondertussen een bekend fenomeen geworden: IkPas, ook wel bekend als Dry January.  In januari laten duizenden mensen de alcohol staan. Dit zorgt ervoor dat je bewust omgaat met alcohol én het levert merkbare gezondheidsvoordelen op. Doe jij al mee?

Een paar biertjes na het voetballen of ‘s avonds op de bank, een lekker wijntje bij het avondeten, shotjes tijdens het stappen: we drinken met z’n allen meer dan we ons realiseren. “Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend is om vrijwel dagelijks één of meerdere glazen alcohol drinken.” zo is te lezen op de site van IkPas.

Geniet, maar drink met mate

IkPas is de Nederlandse variant van Dry January en bestaat uit een samenwerkingsverband van 26 GGD’s, 10 verslavingszorginstellingen en het KBO/PCOB. Samen willen zij mensen meer bewust maken van de gevolgen van alcoholgebruik. Het idee van een alcoholvrij januari is overgewaaid vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hier werd de campagne in 2014 gelanceerd. IkPas is niet bedoelt om helemaal met alcohol te stoppen, maar om bewustwording te creëren en even een pauze in te lassen.

 

Waarom een maand alcoholvrij?

Een maand zonder alcohol levert direct merkbaar resultaat op:

  • Met 55% geeft meer dan de helft van de deelnemers aan dat zij beter slapen.
  • Ben je tijdens de feestdagen een paar kilootjes aangekomen die je eigenlijk wel weer kwijt wil? Maar liefst 32% gaf aan dat ze tijdens de alcoholpauze waren afgevallen.
  • Wil jij je fitter voelen? Deelnemers laten weten dat zij zich mentaal (63%) en lichamelijk (62%) merkbaar beter voelen! Voorbeeldje? Een aantal deelnemers maakten melding van persoonlijke toptijden bij het hardlopen.

Meedoen met IkPas? Meld je snel aan!

Op ikpas.nl  vind je alle informatie over dit initiatief. Wil je meedoen? Meldt je dan vandaag nog aan! Doe je het liever op je eigen manier? Dat kan natuurlijk ook.

Laatste update op 6 januari 2020 – 14:17 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344