Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Neem uw Europese zorgpas mee op vakantie!

De lente in Nederland is aangebroken en de vakantiekriebels beginnen alweer te komen! Gaat u binnenkort op vakantie? Zorg er dan voor dat u ook in het buitenland van goede medische zorg gebruik kunt maken en geen hoge medische kosten voor hoeft te schieten door uw European Health Insurance Card (EHIC) altijd bij u te dragen. Een aantal verzekeraars hebben deze Europese zorgpas al in hun eigen zorgpas geïntegreerd, dit is helaas nog niet bij alle verzekeraars het geval. Heeft u niet zo’n combinatiepas dan moet u apart een Europese zorgpas aanvragen.

Voordelen
Sinds 1 januari 2006 is het in Nederland mogelijk om de Europese zorgpas aan te vragen, andere landen maken hier al langer gebruik van. Door het tonen van de pas heeft u recht op noodzakelijk medische zorg in het buitenland en zorgt er daarnaast voor dat de rekening direct naar uw zorgverzekeraar word doorgestuurd en u zich geen zorgen hoeft te maken over de afwikkeling van de verleende hulp. Dit betekent niet automatisch dat u de kosten ook vergoed krijgt, dat is geheel afhankelijk van de dekking van uw zorgverzekering.

Voor  wie?
Iedereen heeft vanuit het basispakket van de zorgverzekering recht op noodzakelijke medische zorg in het buitenland en daarmee ook op een Europese zorgpas. Deze pas is gratis aan te vragen bij uw zorgverzekeraar en zal binnen 4 dagen bij uw thuis bezorgd worden.
Let op! De Europese zorgpas is slechts 1 jaar geldig dus heeft u een verlopen pas vraag dan ook een nieuwe aan voor u vertrekt naar het buitenland. Tevens is de pas persoonsgebonden en dient dus voor elk familielid apart een pas aangevraagd te worden.

Op Zorgkiezer.nl kunt u gemakkelijk een zorgverzekering vinden die aan al uw wensen voldoet, zo ook de buitenlanddekking van uw verzekering. Door de voor uw gewenste dekking aan te geven krijgt u direct een overzicht van de passende verzekeringen.

Laatste update op 7 april 2011 – 15:22 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344