Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verzekeren met Zorgeloos voor hoog eigen risico onverstandig

Vandaag komt verzekeraar Zorgeloos op de markt met een verzekering waarmee je je kan verzekeren voor de kosten van het eigen risico. Het verplichte eigen risico van een zorgverzekering gaat volgend jaar omhoog van 220 euro naar 350 euro. Consumenten die dit willen omzeilen kunnen voor €12, 50 (of €17, 50 voor verzekerden ouder dan 40 jaar) zich bijverzekeren tegen deze kosten. Het basisprincipe van een aanvullende verzekering is dat je je moet verzekeren als je denkt het niet te kunnen betalen. Een bedrag van €350 euro is, hoe hoog ook, niet onoverkoombaar en dus is de vraag of de keuze voor een dergelijke aanvullende polis een verstandige is.

Consumenten zouden een simpele rekensom moeten maken. 12 x €17,50 = €210 euro. Dit is het bedrag dat je betaalt aan premie om je in te dekken tegen een mogelijke schadepost van maximaal 350 euro. Uit cijfers van het ministerie van VWS blijkt echter dat bij een eigen risico van €350 consumenten gemiddeld €215 kosten maken. Dat is dus nagenoeg gelijk aan het de jaarpremie van deze aanvullende verzekering. Met één belangrijk verschil: de premie ben je sowieso kwijt. Of je je volledige eigen risico opmaakt of de €215 euro die de gemiddelde consument verbruikt, valt nog te bezien.

Kortom, ga goed voor jezelf na of dit product voor jou echt een verstandige keuze is. Je kunt immers ook elke maand een klein bedrag apart zetten. Mocht je onverhoopt kosten hebben, dan kan je dat van dit bedrag betalen. Mocht je aan het einde van het jaar geen zorg hebben geconsumeerd, dan ben je dit bedrag niet alsnog kwijt aan premie, maar steek je het lekker terug in eigen zak!

Besparen op je zorgverzekering?

Door over te stappen, kan je eenvoudig besparen op je rekening. Wil je overstappen van zorgverzekeraar? Dat is heel eenvoudig! Op ZorgKiezer.nl kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van jouw voorkeur. En je krijgt nog een een korting ook! Als je de juiste verzekering hebt gevonden, kun je simpel overstappen. ZorgKiezer.nl heeft een gratis overstapservice. Wij zeggen je oude verzekering op en melden je aan bij je nieuwe verzekeraar. Vragen? Bel ons op 020-2611600.

Laatste update op 30 november 2012 – 10:51 door Wim Vis.

Reactie op “Verzekeren met Zorgeloos voor hoog eigen risico onverstandig

  1. bij 12,50 had je dus 60 euro onder het gemiddelde gezeten en dus goed geld kunnen besparen, maar misschien wel het belangrijkste; je had zekerheid! Dat is ook wat waard.

    Helaas is Zorgeloos gestopt (door een politiek spel) en was ik te laat met afsluiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344