Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wanneer kan ik van zorgverzekering overstappen?

Laatste update op 4 november 2013 – 16:15 door Claire Langenhoff.

Zorgverzekering overstappen 2014Het zorgverzekeringenseizoen is weer aangebroken en de nieuwe zorgpremies voor 2014 worden bekend gemaakt. Maar wanneer kan je nou precies overstappen naar een andere zorgverzekeraar voor 2014? 

Wanneer kan ik overstappen voor 2014?

Elk jaar stappen steeds meer mensen over naar een andere zorgverzekering. Wanneer dit kan is afhankelijk van het moment dat alle zorgverzekeraars de nieuwe pakketten en de bijbehorende premies bekend maken. Na Prinsjesdag gaan de zorgverzekeraars aan de slag met de wijzigingen in de zorg die bekend zijn geworden. In de weken daarna maken alle zorgverzekeraars de nieuwe prijzen bekend. Uiterlijk half november moeten de zorgverzekeraars de nieuwe tarieven voor de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen bekend maken. Dit jaar moeten zij dan ook bekend maken met welke zorgverleners al een contract is afgesloten. Op het moment dat alles bekend is, kan je weer vergelijken en van zorgverzekering overstappen. Wil je als eerste weten wanneer alle nieuwe premies bekend zijn, meld je dan aan voor de PremieAlert van ZorgKiezer.nl.

Hoe kan ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan op verschillende manieren. Dit gebeurt steeds meer online. Het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars op vergelijkingswebsites, zoals ZorgKiezer.nl, helpt bij de keuze van een nieuwe zorgverzekering. In november ontvang je een offerte van je huidige zorgverzekeraar. Lees deze altijd goed door. Als je hier niks mee doet, wordt je zorgverzekering automatisch verlengd en kan je pas aan het einde van het volgende jaar weer overstappen. Zelfs als je tevreden bent met je huidige zorgverzekeraar, is het verstandig om deze te vergelijken met andere aanbieders. Je kan vaak besparen op je zorgverzekering door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar die hetzelfde pakket aanbiedt. Wil je graag hulp bij het vergelijken of overstappen, dan kan je telefonisch contact met ons opnemen op 020-2611600. Wij helpen je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344