Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering voor jongeren, waar moet je op letten?

Laatste update op 6 december 2012 – 15:27 door Claire Langenhoff.

Als jongere heb je vaak andere wensen en behoeften als het gaat om zorg. Daarom zijn er voor jongeren andere zorgverzekeringen samengesteld door zorgverzekeraars. Welke zorgverzekering is nou goed voor iemand die nog jong is en waar moet je op letten?

Sluit zelf je zorgverzekering af

Als je nog jong bent maak je vaak niet zoveel gebruik van zorg als ouderen. Je wilt dan ook geen zorgverzekering die allemaal zorg vergoed waar jij geen gebruik van maakt. Het is belangrijk om zelf de zorgverzekering te vergelijken om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past. Neem dus niet zomaar de zorgverzekeraar over waarbij je ouders zijn verzekerd. Zelfs als je alleen de basisverzekering kiest is het belangrijk om te vergelijken. Ook de voorwaarden van de basisverzekeringen kunnen van elkaar verschillen.

Internet zorgverzekeraar vergelijken

Een internet zorgverzekering is een zorgverzekering waarbij je zelf veel online regelt. Vaak is dit voor jongeren geen probleem. Je moet dan bijvoorbeeld via internet je rekening opsturen en dan krijg je het geld op je bankrekening teruggestort. De zorgverzekeringen voor jongeren hebben vaak minder keuze in de aanvullende verzekering, omdat veel zorg nog niet wordt gebruikt. Het verschilt per zorgverzekeraar of er wordt gewerkt met een volledig pakket of dat er gekozen kan worden uit losse onderdelen. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken welke zorg je nodig hebt. Zo werkt Univé Zekur met één aanvullend pakket en Bewuzt met losse aanvullende verzekeringen.

Top 3 internet zorgverzekeringen voor jongeren

Eigen risico wel of niet verhogen?

Iedereen van 18 jaar en ouder heeft naast de zorgverzekering ook een verplicht eigen risico. In 2013 is het eigen risico 350 euro. Dit bedrag kan je niet aanpassen. Wel kan je het eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico, tot je een bedrag van 850 euro aan eigen risico hebt. In ruil voor deze verhoging krijg je een korting op je premie wat kan oplopen tot meer dan 250 euro. Gebruik je echter zorg wat in de basisverzekering zit, dan kan hier eigen risico voor betaald moeten worden. Het kan dan voorkomen dat je in één keer het hele eigen risico moet betalen. Houd hier dus rekening mee.

Wil jij weten welke zorgverzekering het beste bij je past als jongere, dan kan elke zorgverzekering vergelijken op ZorgKiezer.nl. Wil graag persoonlijk hulp, dan kan je ook bellen naar 020-2611600. Wij bij ZorgKiezer.nl helpen je graag bij het vinden van de juiste zorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344