Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

AD Ziekenhuis Top 100

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen zijn de winnaars van de vijftiende editie van de Ziekenhuis Top 100. Zorgsaam is het beste streekziekenhuis, het Jeroen Bosch het beste topklinische ziekenhuis in de lijst die morgen verschijnt, dat meldt het AD.

Opsteker

Zorgsaam, gevestigd in Terneuzen, Oostburg en Hulst, is ‘bijzonder blij en trots’ met de eerste plaats. Drie jaar geleden stond Zorgsaam er financieel slecht voor. Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen, waar het ziekenhuis onderdeel van is, ging door een diep dal. Ruim tweehonderd mensen verloren hun baan. Een grote opsteker dus dat dit streekziekenhuis nu tot beste van Nederland verkozen is.

Vreugde

Ook in Den Bosch wordt met grote vreugde gereageerd. ‘Een mooie prestatie van het hele ziekenhuisteam. Dit moeten we zeker vieren’, zegt Jeroen Derijks, klinisch farmacoloog bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Internist-endocrinoloog Linda Kemink: ‘Waaraan wij de prijs te danken hebben? Ik denk vooral aan hoe wij hier met mensen omgaan. Fijn dat dit gezien en gewaardeerd wordt.’

Scores

De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens en cijfers die ziekenhuizen verplicht aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Uit die cijfers heeft de redactie een selectie gemaakt, waaraan een score is gekoppeld en vervolgens ­zijn de scores gerangschikt. Ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en de kwaliteit van de verpleging. Academische ziekenhuizen doen niet mee in de Ziekenhuis Top 100.

 

Laatste update op 9 november 2018 – 12:48 door Monique Huijdink.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344