Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overstapseizoen: ‘Er viel echt wat te kiezen dit jaar’

Massale overstap blijft uit bij zorgverzekeraars, kopt De Telegraaf. Zo’n 6,2% van de verzekerden veranderde dit overstapseizoen van zorgverzekering, iets minder dan vorig jaar. Door het dalen van de collectiviteitskorting, werden meer overstappers verwacht. ‘Er viel echt wat te kiezen dit jaar, zeker voor mensen met een collectiviteitskorting’, zegt Peter Ruys in een reactie. ‘Ik denk dat mensen zich toch niet bewust zijn van de grote verschillen’.

Ruim 1,1 miljoen verzekerden kozen een andere zorgpolis, blijkt uit een analyse van Vektis van cijfers van zorgverzekeraars. ZorgKiezer verwachte 5 tot 10% meer overstappers dan afgelopen jaar. Volgens Ruys was het geen slecht jaar. Hij stelt in De Telegraaf dat ZorgKiezer 50% meer overstappen konden noteren van in totaal 150.000.

Collectiviteitskorting

Dit jaar werden hogere overstapcijfers werden verwacht door het verlagen van de collectiviteitskorting van 10% naar 5%. Volgens Ruys blijft ondanks het jaarlijkse overstapseizoen ook de zorgpolis een ’low interest-product’ en blijven daarom veel klanten hun verzekeraar trouw. ‘Het is niet voor iedereen leuk om zich tussen kerst en oud en nieuw te gaan verdiepen in zorgverzekeringen’.

Onzeker overstapseizoen

Bij Zorgkiezer viel het switchgedrag volledig stil begin december. Volgens Ruys komt dit omdat de contractering tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen nog niet rond was.  Consumenten wisten daardoor niet of ze bij het ziekenhuis in de buurt zorg konden ontvangen in 2020. Dit verklaart volgens Peter Ruys een lager uitgevallen overstapcijfer: ‘Uit onzekerheid zijn ze dus gebleven’.

Contractering moet eerder rond

Menzis en CZ beloofden zoals in eerdere jaren dat ongeacht het contract je in elk ziekenhuis terecht kan. Zilveren Kruis en VGZ deden dat eerder niet, maar nu vlak voor de jaarwisseling wel. Peter Ruys vindt dat de NZa sterker moet handhaven. ‘Als je die garantie kan geven op 28 december, dan moet dat toch ook kunnen op 12 november’?

Laatste update op 15 januari 2021 – 19:04 door Remco Horters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344