Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

NOS Radio 1 Journaal geeft aandacht aan forse premiestijging

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl was afgelopen zaterdag te gast bij het Radio 1 Journaal vanwege de forse premiestijging van de zorgverzekeraars. De premie van de basisverzekering stijgt gemiddeld met 8%. Dit komt er op neer dat verzekerden per jaar 100 euro meer gaan betalen. Peter Ruys legt uit waarom de premies zo fors stijgen ondanks de enorme winsten van de zorgverzekeraars.

radio-1-journaal

Oorzaak forse premiestijging

Op de vraag hoe het kan dat de premie zo flink stijgt ondanks de winsten die worden gemaakt antwoordt Peter dat de zorgkosten blijven groeien doordat er steeds meer mogelijk is qua behandelingen en we ook steeds ouder worden. De verzekeraars zetten de winsten ook dit jaar weer opnieuw in om de premiestijging te beperken. Zorgverzekeraar VGZ legt zelf zo’n 300 miljoen euro toe, waar neerkomt op 100 tot 180 euro per verzekerde.

Volgens Ruys had het kabinet de premiestijging ook kunnen zien aankomen omdat de overheid elk jaar minder geld geeft aan de zorgverzekeraar voor de AWBZ. “Zorgverzekeraars kunnen daardoor mijn een ding doen en dat is de prijzen verhogen”.

Zorgverzekeringen vergelijken

Het is een goed moment om naar je zorgverzekering te kijken omdat de premies zo fors stijgen. Daarnaast zijn de verschillen tussen de premies groter dan voorgaande jaren. Dit heeft aan de ene kant te maken met de reserves van de verzekeraars. De ene verzekeraar heeft een grotere buffer dan de ander en kan dus meer teruggeven. Daarnaast is er een verschil in zorginkoop. De ene verzekeraar zit er meer bovenop de zogeheten zinnige en zuinige zorg aan te bieden dan de ander.

Luister het fragment hier terug. Ga naar het NOS Radio 1 Journaal en kies voor 08:00 – 08:30 uur.

Laatste update op 7 november 2017 – 10:38 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344