Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wouter Heuvelink van ZorgKiezer.nl bij RTV Noord Holland

In de uitzending van ‘De Peiling’ op 28 december stond het thema zorgverzekeringen centraal. Wouter Heuvelink van ZorgKiezer.nl was in de uitzending om vragen van bellers te beantwoorden.

Is het wel de moeite? Heb ik een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie en de tandarts of betaal ik mogelijke kosten uit eigen zak? Geef ik de voorkeur aan een restitutie- of een naturapolis? Kortom, het is een hele puzzel om de juiste zorgverzekering te vinden. Zowel presentator Bernd de Boer als luisteraars waren in de gelegenheid vragen te stellen over zorgverzekeringen en het overstappen.

Waarom is er niet één zorgverzekering waarbij iedereen belasting betaalt om zich te verzekeren?
Dat komt in de richting van het oude ziektekostenfonds. Het idee van het nieuwe zorgstelsel is dat er marktwerking optreed tussen verzekeraars en ziekenhuizen op het gebied van prijs waardoor de kwaliteit omhoog gaat. Door over te stappen prikkelen we zorgverzekeraars om de concurrentie aan te gaan waardoor de premies scherper worden.

Valt er eigenlijk wel wat te kiezen, aangezien de basisverzekering toch bij elke verzekeraars hetzelfde is?
Ja, zeker. Het klopt dat de dekking van de basisverzekering bij elke verzekeraar hetzelfde is. Daarnaast is er natuurlijk het verschil in prijs en kunt u nog kiezen of de voorkeur geeft aan een restitutie of natura polis.

Als u tevreden bent met uw huidige verzekering dan is overstappen toch niet nodig?
Als u tevreden bent is het inderdaad niet direct nodig om op zoek te gaan naar een andere verzekeraar. Wel signaleren we een trend in de online omgeving. Door meer zelf te regelen via internet kunt u gemakkelijke besparen op de premiekosten. Veel grote verzekeraars hebben hiervoor de internetlabels zoals bijvoorbeeld CZ Direct en Take Care Now in het leven geroepen.

Tegenwoordig kun je met ongeveer elk pasje uit je portemonnee wel een korting krijgen, klopt dat?
Het klopt inderdaad dat er steeds meer initiatieven als vergelijkingssites of de Ouderenbond prijsafspraken maken met verzekeraars. Zo is het gemakkelijk om te besparen op uw zorgverzekering. Doordat deze initiatieven prijsafspraken met verzekeraars hebben gemaakt worden de verzekeringen goedkoper aangeboden. De korting kan hierbij oplopen tot 20% op de aanvullende verzekering.

Heb je zelf vragen over je zorgverzekering? Laat dan een bericht achter op onze blog of stuur een mail naar overstapcoach@zorgkiezer.nl. We helpen je graag verder!

Beluister de gehele uitzending hier.

Laatste update op 21 oktober 2011 – 16:34 door rvandermarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344