Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer in de Telegraaf: Medische tarieven lopen sterk uiteen

Vanochtend verscheen ZorgKiezer in de Telegraaf met een stuk over het grote verschil in medische tarieven. Dezelfde behandeling voor mensen met allergieën of zware benauwdheid kost bij het ene ziekenhuis slechts 200 euro, terwijl het bij de ander het driedubbele kan kosten. Deze verschillen zijn ook te vinden bij andere behandelingen. 

ZorgKiezer in Telegraaf

Verschillen in ziekenhuisprijzen

Als patiënten meebetalen middels het eigen risico kan inzicht in de behandelingsprijzen bij verschillende ziekenhuizen honderden euro’s schelen. ZorgKiezer heeft in een onderzoek 43 ziekenhuizen vergeleken om hier achter te komen. Iemand die verzekerd is bij Achmea kan bijvoorbeeld bij Maasziekenhuis Pantein in Boxtel voor 201,46 euro terecht, terwijl dit in het Wilhelminaziekenhuis in Assen voor 574,83 euro kan. Zelfs binnen één stad zijn er verschillen te zien van meer dan 250 euro, blijkt in Amsterdam.

 

Petitie

ZorgKiezer wil dat dit stopt. Daarom is er een petitie opgericht om zorgverzekeraars ervan te overtuigen dat ze de ziekenhuistarieven openbaar moeten maken. Laten we samen streven naar transparantie in de kosten, teken de petitie!

De tijd is aangebroken waarin elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend moet maken. Hier hebben ze nog twee weken voor. Als je als eerste op de hoogte wilt zijn over wanneer je je zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Laatste update op 29 december 2022 – 16:04 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344