Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer.nl in Kassa Zorgspecial

ZorgKiezer.nl verscheen zaterdag in de Kassa Zorgspecial om uitleg te geven over de premie, het eigen risico en de budgetpolis. De premies voor 2015 zijn inmiddels allemaal bekend en de zorgveranderingen staan om de hoek. Je kan weer je zorgverzekering vergelijken! Wat verandert er eigenlijk voor jouw zorgverzekering volgend jaar? 

 

De gehele uitzending kan je hier bekijken. ZorgKiezer.nl verschijnt vanaf 12:40.

Dit jaar kwamen de verzekeraars erg laat naar buiten met de premies. Waardoor komt dat?

Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer.nl, vertelt dat dit vooral te verklaren is door de slag om verzekerden: “Verzekeraars wisten dat ze de zorgpremie moesten gaan verhogen. De vraag was alleen: Tot hoe hoog zou de concurrentie gaan? Als je als eerste met de zorgpremie naar buiten komt, loop je het risico dat de concurrentie hier onder gaat zitten.”

 

Waarom is de zorgpremie hoger geworden?

Dit komt met name door de overheveling van AWBZ-zorg. Peter Ruys legt uit: “Zaken die eerst werden geregeld en betaald vanuit de overheid, worden nu door de zorgverzekeraars ingekocht. Dat is de belangrijkste reden dat de zorgpremie komend jaar omhoog moet. Er komen namelijk wel meer taken bij de verzekeraars terecht, maar er is geen geld beschikbaar vanuit de overheid. De premie moet dus verhoogd worden.

 

De Budgetpolis

“Er zit een fors verschil tussen de basispremies. Dit komt met name door de opkomst van de budgetpolis. Dit is een polis waarmee je nog naar een beperkt aantal zorgverleners toe kan gaan. Omdat dit er minder zijn, kunnen verzekeraars die voordeliger inkopen. Daarom is die premie zo veel lager. Voor gezonde mensen is dit een aantrekkelijk alternatief, omdat de premiekorting kan oplopen tot €200 per jaar.”

 

Ook vorige week in kassa

Ook vorige week verscheen ZorgKiezer al in Kassa. ZorgKiezer zat toen rond de tafel met Kassa om uit wijden over het grote verschil in ziekenhuistarieven. Één vijfde van de ziekenhuizen heeft toegestemd in het openbaar maken van behandelingen onder de €875. Dit is het maximum risico vanaf januari 2015.

Laatste update op 8 december 2016 – 02:24 door .

Reactie op “ZorgKiezer.nl in Kassa Zorgspecial

  1. Op de site klopt de berekening niet helemaal voor mij, VGZ Vitaal.Pakket daar is de basis verzekering VGZ Ruime Keuze, en niet standaard .En verder heb ik een collectieve korting via ANBO. Hopende uw hiermede van dienst te zijn,
    .
    Jan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344