Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer.nl op Volkskrant.nl over selectieve polissen

Volgend jaar bieden de vier grootste zorgverzekeraars nieuwe polissen aan bij de basisverzekering. Dit zijn selectieve polissen waarbij de klant een lager bedrag betaalt voor de zorgverzekering, maar daarvoor keuzevrijheid inlevert. 

De zorgverzekeraars die met een dergelijke polis komen zijn Zilveren Kruis Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Peter Ruys names ZorgKiezer.nl legt uit aan de Volkskrant, “Je levert keuzevrijheid in, maar krijgt fikse korting.” “Het kan ook omgekeerd werken. Wil je wel keuzevrijheid, dan moet je ervoor betalen. Ook moet je er rekening mee houden dat je soms een stuk moet reizen om bij je zorgverlener te komen.”

Ruys laat weten aan de Volkskrant dat dit een revolutionaire ontwikkeling is. “De zorgverzekeraars gaan selectief en dus goedkoper inkopen, en dat zorgt voor een lagere premie. Dit kan een goed concept zijn om de zorgkosten in de hand te houden en de kwaliteit te verbeteren’, aldus Ruys. “Dit zou uiteindelijk wel kunnen leiden tot een kleiner aantal ziekenhuizen en minder verzekeraars.”

Lees het hele artikel op Volkskrant.nl terug.

Laatste update op 12 november 2013 – 13:51 door Claire Langenhoff.

Reacties op “ZorgKiezer.nl op Volkskrant.nl over selectieve polissen

  1. Langzaam krijgen we de oude situatie gedeeltelijk terug: het ziekenfonds was goedkoop maar bood geen keuze, de particuliere verzekering bood die keuze wel maar was duur. Het verschil is dat men nu zelf kan kiezen, maar dat zal voor lang niet iedereen zijn weggelegd. Zo komt er sluipend toch weer iets van een tweeklassensysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344