Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

10 tips voor het kiezen van een zorgverzekering voor 2023

Met 2023 in zicht is het tijd om na te denken over jouw zorgverzekering voor het komende jaar. Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Om je te helpen bij het kiezen van een zorgverzekering in 2023, geven we hier enkele tips:

  1. Bekijk de dekking van de verzekering zorgvuldig. Controleer of de verzekering de behandelingen en diensten biedt die je nodig hebt, zoals fysiotherapie, tandartsbehandelingen en specifieke medicijnen.
  2. Overweeg een aanvullende verzekering. In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten voor behandelingen en diensten die niet onder jouw basisverzekering vallen.
  3. Vergelijk verschillende verzekeringen. Er zijn veel zorgverzekeraars op de markt, dus het kan de moeite waard zijn om verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt.
  4. Bekijk de maandpremie en verschillende niveaus van eigen risico. Zorgverzekeringen hebben altijd een andere maandpremie per eigen risico. Bekijk deze zorgvuldig en overweeg wat het beste bij jouw financiële situatie past.
  5. Controleer of je gebruik kunt maken van een collectieve verzekering. Sommige werkgevers bieden namelijk collectieve verzekeringen aan hun werknemers aan, waarbij je korting kunt krijgen op de premie. Dit geldt in 2023 echter alleen nog voor de aanvullende zorgverzekering. Veel verzekerden besluiten daarom om dit jaar op eigen gelegenheid een verzekering af te sluiten.
  6. Bekijk de wachttijden van de verzekeraar. Sommige verzekeringen hebben lange wachttijden voor bepaalde behandelingen of specialisten, dus het kan de moeite waard zijn om dit na te gaan voordat je een keuze maakt.
  7. Controleer de kosten die niet onder de verzekering vallen. Bekijk goed of er bepaalde kosten zijn die niet onder jouw verzekering vallen en of je hier zelf voor moet betalen. Dit kan van invloed zijn op jouw keuze. Het basispakket is gelukkig voor iedereen hetzelfde. Bij de aanvullende zorgverzekering zijn er vaak wel grote verschillen.
  8. Maak gebruik van vergelijkingssites. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken op basis van dekking, premie en het eigen risico. Zo kun je snel en gemakkelijk verzekeringen met elkaar vergelijken. Zorgvergelijkers zoals die van ons: ZorgKiezer.
  9. Praat met je huisarts. Je huisarts kent jouw medische situatie en kan je daarom goed adviseren over welke verzekering het beste bij jou past.
  10. Bekijk de voorwaarden van de verzekering. Lees de voorwaarden van de verzekering zorgvuldig door, zodat je weet wat er wel en niet onder de verzekering valt. Zo voorkom je verrassingen achteraf. In verzekeringstermen noem je dit: verzekeringspolis.

Als je deze tips in overweging neemt bij het kiezen van jouw zorgverzekering in 2023, kun je er zeker van zijn dat je een verzekering kiest die aan jouw behoeften voldoet en binnen jouw budget past.

Zorgverzekering vergelijken voor 2023 via ZorgKiezer

Veel van de besproken tips zijn op een eenvoudige manier toe te passen door gebruik te maken van onze zorgvergelijker. Ga direct naar ZorgKiezer om een vergelijk op te maken, op basis van de wensen en behoeften die je hebt. Zo zie je direct welke zorgverzekering past. Neem voor vragen contact met ons op door te bellen naar 020 2611 600 of via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344