Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Besparen op je zorgverzekering met een hoger eigen risico in 2014

Wie wil dat nou niet, korting op je zorgverzekering. Er zijn verschillende mogelijkheden om de premie van je zorgverzekering omlaag te brengen, waaronder het verhogen van jouw eigen risico. Iedere volwassen verzekerde heeft een verplicht eigen risico. Dit kan je echter ophogen met een vrijwillig eigen risico in ruil voor korting. Is het verstandig voor jou om het eigen risico te verhogen en zo te besparen op de zorgverzekering?

Wat is het eigen risico?

Het verplichte eigen risico geldt alleen voor mensen van 18 jaar en ouder en is alleen van toepassing op de basisverzekering. Uitzonderingen op het verplichte eigen risico zijn: huisartskosten, verloskundige zorg en kraamzorg, alle zorg uit de aanvullende zorgverzekering en tandheelkundige zorg tot 18 jaar. Het verplichte eigen risico gaat in 2014 naar 360 euro. Je kan ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico om te besparen op de zorgverzekering.

Besparen op de zorgverzekering via het eigen risico

Als je kiest voor een hoger eigen risico ben je voor een zorgverzekeraar vaak goedkoper. Hier krijg je dan een korting voor terug op de maandelijkse premie. Hoeveel die korting is verschilt per zorgverzekeraar. Je kan het verplichte eigen risico met 100, 200, 300, 400 en maximaal 500 euro verhogen tot 860 euro in 2014. Door dit te doen kan je honderden euro’s besparen op je zorgverzekering. Vaak is de korting op de zorgverzekering 50% van het bedrag waarmee je het eigen risico verhoogt. Zo krijg je bij Zilveren Kruis bijvoorbeeld 250 euro korting op jaarbasis bij het hoogste eigen risico.

Tips bij het kiezen voor een hoger eigen risico

Als je kiest voor een hoger eigen risico kan je rekening houden met de voorgaande jaren. Heb je bijvoorbeeld nog nooit het eigen risico gebruikt of opgemaakt, dan kan het voordelig zijn om het eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Gebruik je echter wel vaak zorg of medicijnen, dan is het waarschijnlijk niet voordelig om het eigen risico te verhogen. Weet je niet zeker of je het eigen risico gebruikt, dan kan je er toch voor kiezen om het eigen risico te verhogen om zo te profiteren van een korting op de zorgverzekering. Zorg er dan wel voor dat je het bedrag aan eigen risico achter de hand hebt, zodat je dit kan overmaken naar de zorgverzekeraar als dat nodig is. Wil je meer informatie over de zorgverzekering in 2014 en het eigen risico, neem dan contact op met ZorgKiezer.nl op 020-2611600.

 

Laatste update op 27 april 2016 – 14:03 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344