Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat betekenen de verkiezingen voor de zorgsector?

Laatste update op 24 februari 2017 – 17:48 door .

Het is bijna zover! Op woensdag 15 maart gaat Nederland weer naar de stembus. Weet jij al op welke partij je gaat stemmen en wat vind je belangrijk bij het maken van je keuze? De zorg wordt door maar liefst 51% gezien als zwaarst wegend onderwerp bij de verkiezingen.

Afbeeldingsresultaat voor politieke partijen en zorg

Het zorgstelsel

Veel Nederlanders willen graag dat het huidige zorgstelsel gaat veranderen. Dit komt mede door de flinke stijging van de zorgkosten. Ongeveer 57% vindt dat de overheid het zorgstelsel weer uit handen van de zorgverzekeraars moet halen. De politieke partijen houden zich voornamelijk bezig met de details rondom het zorgstelsel. Er zijn slechts enkele partijen die die het hele zorgstelsel willen herinrichten.

De politieke partijen

De politieke partijen hebben voor de komende verkiezingen een aantal plannen gemaakt en standpunten opgesteld.
De VVD wil de kwaliteit van de zorg graag verbeteren. Hierbij geven zij aan dat de zorg wel voor iedereen betaalbaar moet blijven. Daarom wil de VVD voorkomen dat de zorgpremie extreem veel gaat stijgen in de toekomst.
Het CDA geeft aan het eigen risico te willen verlagen. In 2017 bedraagt het eigen risico € 385. Het CDA wil dit bedrag verlagen met € 105 naar een bedrag van € 280. Daarnaast willen zij een extra basisverzekering voor alle werkenden in Nederland die ervoor zorgt dat je twee jaar doorbetaald krijgt als je ziek wordt. Voor werknemers in loondienst is deze regeling er al. Zelfstandigen zijn op dit moment nog niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.
De PVV wil het eigen risico niet verlagen, maar volledig afschaffen. Daarnaast willen ze de bezuinigingen rondom de thuis- en ouderenzorg terugdraaien.
Ook de PvdA wil het eigen risico volledig afschaffen. Daarnaast pleiten ze voor meer zeggenschap in de zorg. Daarbij krijgen patiëntenorganisaties, zorgcoöperaties en ledenraden meer ondersteuning.
De ChristenUnie wil het eigen risico verlagen. Daarnaast willen ze de stapeling van eigen bijdragen tegen gaan.

Het eigen risico behouden

Het eigen risico verlagen Het eigen risico afschaffen
VVD

CDA

PvdA

D66 ChristenUnie

SP

SGP

DENK

Voor Nederland Vrijzinnige Partij
PVV

PVV

50 Plus

Partij voor de Dieren

Groenlinks

 

De verkiezingen 2017

De verkiezingen vinden plaats op 15 maart 2017. De zorg speelt een belangrijke rol bij de politieke partijen. Uit onderzoek blijkt dat de achterban van de politieke partijen vaak anders over onderwerpen denkt dan de partij zelf. Het is opvallend dat veel rechtse kiezers open staan voor de ideeën van linkse partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344