Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De Consumentenbond waarschuwt voor schijnkeuze door kloonpolissen

Vandaag meldt de Consumentenbond dat ze zich grote zorgen maken over de ‘kloonpolissen’ die zorgverzekeraars aanbieden. Het gaat hier om zorgverzekeringen van dezelfde verzekeraar die precies dezelfde zorg dekken, maar die een andere naam en premie hebben.

Veel polissen

Er zijn in Nederland negen zorgconcerns. Daaronder vallen heel veel labels en onnoemelijk veel polissen. De Consumentenbond heeft geconstateerd dat er veel dezelfde polissen worden aangeboden tegen verschillende premies.

Zo omzeilen zij de wet. Je mag namelijk als zorgverzekeraar niet dezelfde polis onder een andere naam en een ander tarief aanbieden. Maar doordat het vaak om een ander label binnen het concern gaat mag het wel. Zo gaan ze de concurrentie met elkaar aan en dat mag niet.

Zorgverzekeraars 2018

Weinig verschillen

De Consumentenbond meldt dat van de 58 verschillende basisverzekeringen er bij 31 verschillen zijn te vinden. De andere polissen zouden gelijk zijn aan een andere polis. Ze verschillen niet qua dekking, gecontracteerde zorgverleners, en vergoedingspercentages. Alleen qua prijs en service (communicatie qua post of e-mail) verschillen de polissen.

Het grootste verschil was volgens de Consumentenbond bij CZ. De zorgkeuzepolis kost 122,60 euro. Bij OHRA, dat ook onder CZ valt, kost dezelfde polis 107,95 euro. De enige reden van het prijsverschil is dat je de polis online kan aanschaffen.

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk je zorgverzekering dus goed om te voorkomen dat jij dezelfde polis afsluit voor een hogere premie.

 

Laatste update op 11 januari 2018 – 11:34 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344