Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Deze week besluit overname IJsselmeerziekenhuizen

Ziekenhuis failliet

Naar verwachting komt er deze week duidelijkheid over de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk is de enige overgebleven kandidaat voor overname van de IJsselmeerziekenhuizen. Het Harderwijkse ziekenhuis wil complexe zorg, spoedeisende hulp en acute verloskunde niet in Lelystad aanbieden. Maar minister Bruno Bruins wil de spoedzorg juist wel in Lelystad houden.

Ziekenhuis failliet

4,4 miljoen voor spoedzorg

Minister Bruins heeft 4,4 miljoen euro per jaar beschikbaar om de spoedzorg in de provinciehoofdstad te houden. De minister schreef vorige week aan de Tweede Kamer dat er gesprekken zijn met andere aanbieders om vormen van zorg in de regio Lelystad overeind te houden.

Deze week meer duidelijkheid?

Minister Bruins zei afgelopen vrijdag te hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. ‘De tijd dringt wel natuurlijk. Werknemers willen duidelijkheid, maar ook de mensen in Lelystad en omgeving’, aldus de minister.

Doorstart gaat door

Dat het Lelystadse ziekenhuis een doorstart gaat maken staat volgens Bruins wel vast. De onderhandelingsgesprekken gaan nu nog over welke zorg in Lelystad blijft en welke verhuist. Een woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen zei eind vorige week: ‘We proberen het zo snel mogelijk, er worden nog gesprekken gevoerd. Het streven is dat het begin volgende week rond is’.

Laatste update op 19 november 2018 – 11:15 door Monique Huijdink.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344