Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Glucosesensor voor diabetespatiënten in basispakket

Goed nieuws voor diabetespatiënten: de sensortechnologie FGM komt in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Dit heeft Zorginstituut Nederland besloten.

De vergoeding is vanaf 10 december beschikbaar voor ongeveer tussen de 75.000 en 115.000 mensen met diabetes type 1 en type 2. Deze groep is nu afhankelijk van een intensieve insulinetherapie. Dit betekent dat ze ministens 4 keer per dag moeten vingerprikken. Zo’n 52.000 mensen kregen de sensor eerder al vergoed.

Gemak voor diabetespatiënten

De sensor (via de methode Flash Glucose Monitoring (FGM)) registreert om de zoveel minuten het bloedsuikerniveau. Zo krijgen diabetespatiënten een veel completer beeld dan met vingerprikken en kunnen ze hun ziekte beter managen.

Duidelijkheid over vergoeding

Minister Bruins (Medische Zorg) vindt het goed dat er voor deze groep diabetespatiënten nu duidelijkheid is over de vergoeding van FGM. In een reactie zegt hij: ”Diabetes is een vervelende ziekte en heeft veel impact op het leven van patiënten. Het dagelijks prikken in vingertoppen is belastend en pijnlijk. Naast gebruiksgemak kunnen patiënten met FGM hun ziekte beter onder controle krijgen. Ook voorkomt het mogelijk ook complicaties op de lange termijn.”

Prijs nog in onderhandeling

Bruins benadrukt wel dat nog naar de kosten gekeken moet worden. De extra kosten zijn geschat op €100 miljoen per jaar. De minister verwacht dat zorgverzekeraars over de prijs gaan onderhandelen. De fabrikant van FGM – nu nog de enige aanbieder – blijkt namelijk in enkele landen lagere prijzen te hanteren dan in Nederland.

Laatste update op 13 december 2019 – 16:23 door .

Reacties op “Glucosesensor voor diabetespatiënten in basispakket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344