Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe is de vergoeding van fysiotherapie geregeld in 2014?

Fysiotherapie zit voor een deel in de basisverzekering. Het ligt aan je situatie en aandoening of dit vergoed wordt door de basisverzekering. Krijg jij de fysiotherapie niet vergoed, dan kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten om toch van een vergoeding te profiteren. Voor kinderen tot 18 jaar zit fysiotherapie wel in de basisverzekering. Hoe de vergoeding voor fysiotherapie precies werkt, leggen we je hier uit. 

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste negen behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Als deze negen behandelingen niet voldoende zijn, wordt dit aangevuld met nog maximaal negen behandelingen. Gaat het om een kind met een chronische aandoening, dan wordt de fysiotherapie en oefentherapie volledig vergoed door de basisverzekering. De chronische aandoening moet dan wel voorkomen op de lijst met chronische aandoeningen.

Vergoeding fysiotherapie voor volwassenen

Mensen van 18 jaar en ouder krijgen fysiotherapie alleen vergoed vanuit de basisverzekering als het om een chronische aandoening gaat die voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen. Als dat zo is, dan krijg je de fysiotherapie door de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen moet je eerst zelf betalen of hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let op: Deze eerste 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Als jij dus al eerder deze 20 behandelingen hebt betaald, hoef je dit niet nogmaals te betalen. Ook niet als je overstapt van zorgverzekering. Krijg jij fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering, dan gaat hiervoor wel het eigen risico gelden.

Vergoeding fysiotherapie vanuit een aanvullende verzekering

Heb jij fysiotherapie nodig, maar je hebt geen aandoening die voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen, dan kan je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kan bij het vergelijken van de zorgverzekeringen aangeven of je veel of weinig fysiotherapie wilt gaan gebruiken in 2014. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel behandelingen je vergoed krijgt en of je bij elke fysiotherapeut terecht kan. Goed om te weten: je hebt geen verwijzing van een huisarts nodig om van een fysiotherapeut gebruik te kunnen maken. Wil je overstappen van zorgverzekering en graag hulp bij het vinden van de juiste zorgverzekeraar? Je kan ons telefonisch bereiken op 020-2611600.

Laatste update op 29 december 2022 – 16:26 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344