Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe goed is jouw ziekenhuis? Check de nieuwe Top 100

Laatste update op 11 november 2019 – 11:15 door .

Het Algemeen Dagblad publiceert voor de 16e keer de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100. Winnaars dit jaar zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. 

Bron: AD

Hoe goed is het ziekenhuis bij jou in de buurt? Check dit in de nieuwste top 100 van het AD. De jaarlijkse monitor brengt de kwaliteit van zorg in kaart, en spoort ziekenhuizen aan te verbeteren.

33 criteria

Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens die ziekenhuizen verplicht openbaar maken. Uit die gegevens selecteert AD een aantal gegevens, zoals veelvoorkomende ingrepen. Ook patiëntenzorg wordt gecheckt: hoe is de toezicht op medicatie, bijvoorbeeld. Het AD selecteerde 33 criteria en op basis daarvan kunnen ziekenhuizen punten scoren.

Winnaars Top 100

De Top 100 kent twee winnaars: een streekziekenhuis en een topklinische instelling. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is dit jaar het beste gespecialiseerde ziekenhuis, en het RIVAS Beatrixziekenhuis het beste streekziekenhuis. Deze ziekenhuizen zijn al jaren koploper. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ging er vorig jaar ook met de eerste plaats vandoor, en ook het Beatrixziekenhuis rankt altijd hoog.

Geen medisch advies

Disclaimer: de ranglijst zegt iets over de gemiddelde score van een ziekenhuis. In de woorden van het AD: ‘In het beste ziekenhuis kan een slechte specialist werken en andersom’. De lijst is dan ook geen medisch advies. Daarvoor ga je, met of zonder deze lijst in je hand, altijd naar je (huis)arts. Wil je in 2020 meer keuzevrijheid tussen zorgaanbieders, bijvoorbeeld ziekenhuizen? Sluit dan een restitutiepolis af.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344