Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Huisartsen boos op Zilveren Kruis

Huisarts

Een groot aantal huisartsen is boos op Zilveren Kruis. Ze weigeren nieuwe contracten van de zorgverzekeraar te tekenen. Dat meldt EenVandaag. Volgens de huisartsen houdt Zilveren Kruis zich niet aan de afspraken die zijn gemaakt in het hoofdlijnenakkoord met minister Bruno Bruins voor Medische Zorg. Daarin is onder meer afgesproken dat huisartsen meer tijd krijgen voor en met de patiënt.

Huisarts

Zorg van ziekenhuis naar huisarts

In het hoofdlijnenakkoord staat onder andere dat er meer zorg van ziekenhuizen naar huisartsen moet gaan. Daarvoor zou geld vrijgemaakt worden, maar de huisartsen zeggen dat er te weinig geld vrijgemaakt is om de kosten daarvan te dekken. Want zorg die van ziekenhuis naar huisarts teruggaat, kost logischerwijs meer tijd en mankracht.

Oude tarieven

Zilveren Kruis houdt zich volgens de huisartsen niet aan de afspraken van het hoofdlijnenakkoord en legt oude tarieven op. Tegen de Telegraaf zegt een huisarts: ‘Zo wil de verzekeraar ons verplichten tot meer extra zorgtaken, zonder dat er geld beschikbaar komt voor de huisarts om die taken ook te kunnen organiseren. De voorwaarden zijn ons opgedrongen, zonder enige onderhandelingsruimte voor de huisartsen.’ Uit onderzoek blijkt dat huisartsen een te grote werkdruk ervaren.

Zilveren Kruis zegt in een reactie zich voor 2019 te richten op het versterken
van de organisatie in de eerste lijn en zich in te zetten voor meer tijd voor de patiënt.
Huisartsen krijgen bijvoorbeeld de ruimte om personeel en ondersteuning uit te
breiden, zegt de zorgverzekeraar.

Lees ook: Huisartsenzorg

Laatste update op 12 oktober 2021 – 09:16 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344