Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hulp bij afvallen in basisverzekering in 2019

behandelindex

Hulp bij afvallen komt in 2019 in de basisverzekering. Overgewicht verhoogt het risico op aandoeningen als diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Het is dus beter om lichamelijke klachten en problemen die samenhangen met overgewicht en obesitas te voorkomen. Daarom maakt de overheid vanaf volgend jaar vergoeding van begeleiding bij afvallen mogelijk.

behandelindex

5 miljoen mensen met overgewicht

Volgens de NZa kampen in Nederland zo’n vijf miljoen mensen met overgewicht en obesitas. De meesten slagen er niet in om hun levensstijl te veranderen. Daarom lukt het ook niet om af te vallen. Deze mensen komen in aanmerking voor leefstijlcoaching. Uit een experiment van zorgverzekeraar CZ is gebleken dat leefstijlinterventie succesvol is.

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Hulp bij afvallen wordt aangeboden in het programma gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het is een programma voor volwassenen met overgewicht. De huisarts verwijst in overleg door naar leefstijlcoaches, fysio- of oefentherapeuten en diëtisten. Zij geven begeleiding en advies over gezonde eetgewoonten, meer bewegen en verandering van gedrag. Doel is een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

Wat verandert er?

De gecombineerde leefstijlinterventie wordt vanaf 2019 vergoed uit de basisverzekering. Daarbij geldt geen eigen risico. Als daarnaast andere zorg nodig is waarvoor de huisarts doorverwijst, dan geldt het eigen risico voor die zorg wel. De begeleiding bij afvallen duurt 24 maanden. Voorwaarde voor vergoeding is onder meer dat de gekozen vorm bewezen effectief is. Let ook op de contracten die de zorgverzekeraar afgesloten heeft met verschillende zorgaanbieders.

Laatste update op 20 november 2018 – 13:59 door Monique Huijdink.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344